SDDL verslaat Juliana Mill

23 maart 2015

SDDL zorgde voor de grootste verrassing dit weekend in de 4e klasse H door een overwinning op titelkandidaat Juliana Mill. Op de uiteindelijke 4-2 overwinning was niks af te dingen en deze was dan ook volkomen verdiend.

In de wedstrijd SDDL – Juliana Mill stonden voor beide ploegen grote belangen op het spel. SDDL had nog een paar punten nodig om bijna zeker te zijn van nog een jaar 4e klasse. Juliana Mill is volop verwikkeld in de strijd om het kampioenschap en kon zich eigenlijk geen puntverlies permitteren met Nijnsel op het vinkentouw.

In het begin van de wedstrijd liet vooral  Melvin de Klijn zien waarom hij dit seizoen al zo vaak scoorde. De spits werd veelvuldig gezocht en ook regelmatig gevonden. De Demense verdediging had alle moeite om hem af te stoppen. In het eerste kwartier leverde dit niet veel gevaar op, hierna werden de acties van Juliana Mill wel wat dreigender. Na 25 minuten kwam er weer een goede bal in de diepte op dezelfde Melvin de Klijn die alleen op de keeper af kon gaan. Zoals een echte spits betaamt bleef hij koelbloedig en schoof de bal rustig en beheerst in het doel. De voorsprong was op dat moment terecht te noemen omdat Juliana Mill een licht veldoverwicht had. SDDL ging echter niet bij de pakken neer zitten en ging aanvallender spelen. Dit had 10 minuten na de Millse voorsprong al succes. Stijn Beer werd goed de diepte ingestuurd en met een prachtig stiftje verdween de bal onhoudbaar voor de keeper in het doel. Het was weer gelijk en tot aan de rust veranderde dat ook niet meer.

Na rust was de missie duidelijk voor Juliana Mill. Er moest in ieder geval 1x meer gescoord worden dan de tegenstander om zo de 3 punten mee huiswaarts te nemen. De eerste kans na de rust was echter voor SDDL maar een goede kopbal ging net over het doel. Aan de andere kant deed Melvin de Klijn dat beter. Zijn kopbal draaide buiten bereik van de keeper wel in het doel en dat betekende een 2-1 voorsprong voor de gasten uit Mill. Met nog 35 minuten te spelen schakelde SDDL 3 tandjes bij. SDDL werd sterker in de duels, gooide nog meer strijd in de wedstrijd en was vanaf dat moment de baas. Juliana Mill had weinig tot niks meer in te brengen en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam uiteindelijk in de 70e minuut. Een vrije trap van SDDL werd door een speler van Juliana Mill met de hand getoucheerd en aangezien dit in het strafschopsgebied was, kreeg SDDL een penalty. Ties Klievink ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk in. Het was 2-2 geworden en SDDL ging nog fanatieker ten strijde omdat ze aanvoelden dat er nog meer te halen was. In de 83e minuut resulteerde dit in een voorsprong voor de Demense ploeg toen een schot door Ties Klievink nog werd aangeraakt en buiten bereik van de keeper in het doel verdween. Juliana Mill probeerde het nog wel maar kon geen potten meer breken. Sterker nog, het werd een paar minuten later zelfs nog 4-2 door een schot van Daan Klievink en dit was de genadeklap voor de jonge Millse ploeg.

Een mooie en belangrijke overwinning voor SDDL. Door dit resultaat is handhaving bijna een zekerheid en dat is toch weer een mooie prestatie. De overwinning op Juliana Mill was terecht. Zeker na de rust wist Juliana Mill zich geen raad met het zeer wilskrachtige SDDL die in de slotfase de overwinning veilig stelden. Juliana Mill daarentegen heeft het nu niet meer in eigen hand. Door de overwinning van Nijnsel op Herpinia heeft Nijnsel nu minder verliespunten dan de Millse ploeg. Aanstaande zondag mag SDDL naar Nijnsel toe om ook nu weer te proberen om de nieuwe koploper punten afhandig te maken.

SDDL – Juliana Mill 4-2 (1-1). 25. 0-1 Melvin de Klijn  34. Stijn Beer 1-1, 55. 1-2 Melvin de Klijn  70. Ties Klievink 2-2 (pen.), 84. Ties Klievink 3-2, 90. Daan Klievink 4-2.