SDDL verslaat VVR in mogelijk laatste derby

1-4-2019

In de mogelijk laatste derby van VVR tegen SDDL is SDDL als overwinnaar van het veld gestapt. In het hol van de leeuw werd er met 2-3 gewonnen door een winnende goal van Kevin Bens diep in de blessuretijd. Dit is mogelijk de laatste wedstrijd tussen beide clubs omdat de intentie is uitgesproken om samen verder te gaan als één club in het nieuwe seizoen.

Het begin van de wedstrijd was symbolisch. Beide ploegen kwamen namelijk op het veld in het tenu  zoals ook de gezamenlijke jeugd momenteel draagt. En al vanaf de aftrap werd het een wedstrijd waarbij je goed kon merken dat het ergens om ging. Nadat alle fakkels en rookbommen waren opgetrokken werd het al 1-0 voor VVR. Een voorzet vanaf de zijkant werd door slecht verdedigingswerk plotsklap en geheel onnodig een doelpunt. SDDL moest dus meteen al aan de bak en gedurende het grootste gedeelte van de 1e helft was de Demense ploeg op de helft van VVR te vinden. Ondanks een optisch veldoverwicht was het een groot probleem om kansen te creëren. Het middenveld van SDDL kwam  onvoldoende aan de bal op plekken waar ze de bal graag wilden hebben. VVR beperkte zich tot verdedigen en bleef vrij eenvoudig overeind. De Ravensteinse ploeg hanteerde veelvuldig de hoge, lange bal en kreeg daardoor nog een paar kleine kansjes welke echter door de Demense keeper onschadelijk werden gemaakt.

In de rust paste SDDL trainer Antwan van Rijn zijn speelwijze, maar vooral de opstelling een beetje aan. Er kwam meer balans in de ploeg en dit had effect want na de rust kreeg SDDL binnen 15 minuten al een paar 100 % kansen en VVR werd een beetje overlopen. Vooral spits Jordy de Loyer was een plaag voor de verdediging, maar het lukte niet om te scoren. SDDL bleef voetballen voor de gelijkmaker en in de 65e minuut viel dan ook de dikverdiende gelijkmaker. Het was Ties Klievink die een voorzet op de juiste waarde schatte en de bal keihard tegen de touwen schoot. SDDL rook bloed en ging op jacht naar het 2e doelpunt. Binnen 5 minuten had dit al succes toen aanvoerder Jeroen Zegers uit een corner van dichtbij kon binnenkoppen. Voor het eerst stond SDDL op voorsprong en daar was zeker gezien de kansen en het overwicht in de 2e helft weinig op aan te merken. In de fase daarna kon de Demense ploeg de score uitbreiden, maar verzuimde het om de trekker over te halen. Bij 1-3 zou de wedstrijd gespeeld zijn, maar met de huidige stand was VVR zeker nog niet kansloos. En zoals zo vaak in het voetbal komt er dan een oeroude voetbalwet om de hoek kijken. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan krijg je het deksel op de neus. Jelle Stegeman omspeelde een paar spelers en schoot de bal buiten bereik van de keeper in de uiterste hoek. Het was 2-2 en toen kwam eigenlijk de enigste fase van de wedstrijd waarin VVR voor even de overhand kreeg. De ploeg van Lars van Kan voerde de druk op en SDDL kwam nog een paar keer in de problemen. Dit was tevens ook de leukste fase in de wedstrijd omdat ook SDDL nog mogelijkheden kreeg. Intussen brak de blessuretijd aan en het leek wederom uit te draaien op een gelijkspel, net zoals in de heenwedstrijd in Demen. Maar Kevin Bens, rechtsback van origine, dacht daar anders over. In de laatste minuut sloop hij nog mee naar voren en een strakke voorzet kopte hij uitstekend in. Sportpark D’n Ong ontplofte en SDDL nam uiteindelijk wel terecht de 3 punten mee naar huis.

Een mooie overwinning in mogelijk de laatste derby VVR – SDDL. VVR startte voortvarend, maar in het verloop van de 1e helft was SDDL optisch  sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Na de rust werd SDDL steeds sterker en kreeg het zeker 6 of 7 grote kansen. SDDL kwam terecht op voorsprong, maar zag VVR toch langszij komen. Op zijn Duits was Kevin Bens de gevierde man bij de Demense ploeg door ver in de blessuretijd de winnende te maken. Door dit resultaat speelt SDDL zich bijna veilig en breken er voor VVR nog spannende weken aan.