SDDL verzuimt te scoren tegen SES

28-9-2015

Het is SDDL niet gelukt om te winnen van SES. Na het gelijke spel van vorige week, kwam SDDL ook deze wedstrijd niet verder dan een gelijkspel. SDDL deed zeker niet onder voor SES en met name voor de rust verzuimde SDDL om afstand te nemen. Na de rust kon het tot het einde toe nog alle kanten uit, maar beide ploegen wisten niet meer dan één keer te scoren.

Op het zonovergoten sportpark ”De 5 Stromen” werd om 14.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd SDDL – SES. Deze wedstrijd was vooraf gezien voor beide ploegen toch wel van belang. SES moest winnen om aansluiting te behouden met de top, terwijl SDDL de punten goed kon gebruiken om weg te komen van de onderste plaatsen. Na een rustig begin was het SES die de eerste kansen kon noteren. SDDL nam na 15 minuten het heft in handen en de Langenboomse ploeg had de handen meer dan vol aan SDDL dat bij vlagen goed positiespel liet zien. In deze fase kreeg SDDL ook een paar goede kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Een doelpunt hing in de lucht, gescoord werd er echter niet. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam SES een beetje onder de druk van SDDL uit en ging de wedstrijd op en neer. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen naar de thee.

Wat voor de rust niet lukte, lukte 25 minuten na de rust wel. Daan Klievink ging op snelheid door de Langenboomse verdediging en werd op het allerlaatste moment nog neergehaald. De scheidsrechter besloot tot ongenoegen van alles wat SES was om een penalty te geven en er ontstond even nogal wat commotie. Het was namelijk moeilijk te zien of de overtreding net binnen of net buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Ties Klievink zette zich achter de bal en liet de keeper compleet kansloos. SDDL stond op een 1-0 voorsprong!!!!  Na de voorsprong hinkte SDDL op 2 gedachten, de voorsprong gaan verdedigen of proberen om er eentje bij te prikken om zodoende de wedstrijd te beslissen.  De wedstrijd werd wat grimmiger en SES ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Dit had binnen 10 minuten al succes toen Melvin vd Elzen iets teveel ruimte kreeg. Met een bekeken schot in de korte hoek tekende hij voor de gelijkmaker. In de laatste 10 minuten gebeurde er nog van alles. Eerst werd een aanvaller van SES met direct rood van het veld gestuurd vanwege een elleboogstoot. Maar ook met 10 man bleef SES de aanval zoeken en kregen de gasten ook nog enkele goede kansen. Ook SDDL kreeg nog een paar mooie kansen. De beste kans was voor Jordy de Loyer. In blessuretijd hobbelde zijn schot na een mooie individuele actie buiten bereik van de keeper tegen de paal. Zodoende bleef het 1-1 en werden de punten gebroederlijk gedeeld.

Deze wedstrijd liet SDDL eindelijk weer zien waartoe ze in staat zijn. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en ook kreeg men voldoende kansen om te scoren. Met name in een fase voor de rust kreeg men 3 of 4 grote kansen in een tijdsbestek van 10 minuten en daaruit hadden ze minimaal 1 of 2x moeten scoren. Dit gebeurde echter niet en daardoor bleef SES in de wedstrijd. Na de rust kon de wedstrijd alle kanten op en hadden beide teams nog kans op meer doelpunten. Door dit resultaat blijft SDDL onderin hangen. De komende 2 wedstrijden worden in ieder geval belangrijk want dan krijgt men directe concurrenten op bezoek. Zo vroeg in het seizoen kan er dan al gesproken worden van een zogenaamde ”6 punten” wedstrijd omdat winst of verlies van het grootste belang is voor de stand op de ranglijst..

SDDL – SES 1-1 (0-0). 71. T. Klievink 1-0, 80. Melvin vd Elzen 1-1