SDDL voor 1 dag koploper in 4G

23-9-2017

De aftrap is verricht in de 4e klasse G. SDDL en Milsbeek trapten op zaterdag al af en de winnaar mocht zich de 1e koploper noemen van het nieuwe seizoen. Het was SDDL die met een 1-2 overwinning huiswaarts keerde, al zat het SDDL niet echt tegen in deze wedstrijd.

Op deze zonnige zaterdagmiddag werd er om 17.30 uur afgetrapt in Milsbeek. Het was alweer 5 jaar geleden dat SDDL het laatst Milsbeek trof in competitieverband. Vooraf was het moeilijk in te schatten wat SDDL kon verwachten. In de beker was Milsbeek niet echt succesvol en na de degradatie van vorig seizoen stond er een geheel nieuw elftal op het veld. Het was dus de vraag in hoeverre dat ingespeeld was. SDDL kende een moeizame voorbereiding, maar door de overwinning van afgelopen dinsdag tegen naaste buur Ravenstein werd deze toch positief afgesloten.

In de beginfase was Milsbeek overduidelijk de betere ploeg en kreeg het ook 3 goede mogelijkheden op de openingstreffer. SDDL was niet fel genoeg en Milsbeek werd te veel ruimte gegund. Gelukkig stak doelman Maarten Megens in uitstekende vorm en met knappe reddingen hield hij SDDL op de been. Na de openingsfase ebde het offensief van Milsbeek weg en kwam SDDL beter in de wedstrijd. SDDL trok steeds meer ten aanval en na 25 minuten kwam SDDL zelfs op voorsprong toen een verwoestend schot van Frenk Zegers zodanig van richting werd veranderd dat de keeper kansloos werd. Ondertussen moest SDDL noodgedwongen 2x wisselen. Jordy de Loijer en Frank Firing werden vervangen door Rick Schoenmakers en Kevin Bens. SDDL ging door met aanvallen en Milsbeek had in deze fase moeite om er goed uit te komen. Het werd zelfs nog erger voor Milsbeek toen SDDL in de 40e minuut op 0-2 kwam Een onbedoelde terugspeelbal uit een duel om de bal kwam pardoes terecht voor de voeten van Jacques de Vocht. Deze controleerde de bal en schoot vanaf zo’n 13 meter schitterend raak in de verre hoek. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust kon SDDL in de beginfase nog de controle over de wedstrijd houden. Op een gegeven moment moest Milsbeek iets gaan doen en ging men meer op de aanval spelen. SDDL kwam gaandeweg de 2e helft meer onder druk te staan en was af en toe aan het zoeken naar de juiste organisatie. Ondanks de toegenomen druk wist Milsbeek nog niet te scoren en hield de verdediging van SDDL goed stand. SDDL was zelfs dicht bij een 0-3 voorsprong toen een hard schot van Christian van Thiel uiteenspatte op de paal. Het laatste kwartier ging Milsbeek alles op alles zetten en kwamen er wat kleine kansjes. Een minuut of 8 voor tijd kwam daar dan de dikverdiende aansluitingstreffer toen een aanvaller van Milsbeek alleen richting doel kon. De bal werd gestift over de keeper en de mee gelopen spits wist van dichtbij eenvoudig te scoren. De laatste minuten werden nog heel hectisch en SDDL kwam goed weg toen een kleine overtreding in de 16-meter niet werd bestraft door de scheidsrechter. Het bleef derhalve bij een 1-2 overwinning voor SDDL en in ieder geval voor 1 dag zijn zij de koploper in deze klasse.

SDDL had een moeilijke middag. Het begin was niet scherp genoeg en het was te danken aan doelman Maarten Megens dat SDDL niet op achterstand kwam. Door 2 ietwat gelukkige goals ging SDDL rusten met een 0-2 voorsprong. Na de rust werd SDDL teruggedrongen maar gelukkig wist Milsbeek maar 1x te scoren. Alles bij elkaar was dit een gelukkige overwinning, maar dit is iedereen over een tijd weer vergeten. Het belangrijkste zijn de 3 punten en de daarmee gepaard gaande gewenste competitiestart.