SDDL VR1 gaan dinsdag voor het kampioenschap

SDDL VR1 gaan dinsdag voor het kampioenschap

11 mei 2015

SDDL VR1  heeft gisteren tegen directe concurrent Nooit Gedacht VR2 gelijk gespeeld. Door dit resultaat kan SDDL morgenavond  bij Top Oss VR1 de zwaarbevochten titel halen in de 5e klasse 7. Er zal dan wel gewonnen moeten worden.

Zondag 10 mei was er sprake van een ware thriller in de Demense Kuip. Afgelopen zondag stond namelijk de wedstrijd SDDL VR1 – Nooit Gedacht VR2 op het programma oftewel de nr. 1 tegen de nr. 2. De stand van zaken was duidelijk voor beide teams. Voor Nooit Gedacht  was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Ze hadden een voorsprong van 2 punten op SDDL. Maar aangezien SDDL nog een inhaalwedstrijd tegoed had, betekende dit dat SDDl het team was met de minste verliespunten. Dus alleen winst voor de Geffense dames betekende het kampioenschap. SDDL was kampioen bij winst, maar een gelijkspel was voor de Demense ploeg niet fataal. Omdat het verschil op de ranglijst 2 punten was in het voordeel van Nooit Gedacht, betekende gelijkspel tegen Nooit Gedacht en winst bij TOP Oss ook het felbegeerde kampioenschap.

Het begin van de wedstrijd was spectaculair. Binnen 3 minuten kwam de Geffense ploeg al op voorsprong. SDDL liet het hier niet bij zitten en na een goede actie van Nikki was het Lisa die 2 minuten later de stand weer gelijk trok. In het vervolg van de eerste helft ging het spel op en neer en waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Voor de rust werd er niet meer gescoord en dus ging men naar de thee met een 1–1 stand. Na de rust ging Nooit Gedacht het meer op de aanval gooien om de simpele reden dat een gelijkspel niet toereikend was voor het kampioenschap. De verdediging van SDDL gaf vooralsnog geen krimp en was vastbesloten om geen doelpunt meer te incasseren. En de spaarzame keren dat Nooit Gedacht er toch tussendoor glipte was keepster Steffi de reddende engel voor de Demense dames. Met een paar goede reddingen zorgde zij er voor dat Nooit Gedacht niet meer scoorde na de rust. SDDL had ook nog wel wat kansjes, maar ook daar werd niet uit gescoord. Het laatste kwartier zaten verschillende dames er bijna helemaal door heen, maar met de laatste krachten wisten zij de 1-1 stand over de streep te trekken.

Door dit resultaat blijft de titeldroom in leven en is het voor Nooit Gedacht afwachten wat er gaat gebeuren in Oss. Daar wordt namelijk de laatste wedstrijd gespeeld in deze competitie tussen SDDL VR1 en TOP VR1. De Osse ploeg won afgelopen zondag nog met 6-5  van de nummer 3 Maaskantse Boys. Dus een makkie gaat het zeker niet worden. Echter, er is maar één ding dat telt en dat is winnen. Want alleen bij winst is SDDL kampioen en daar draait het allemaal om in deze allesbeslissende wedstrijd. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze gaan winnen en dat het daarna feesten wordt in ODP.

De dames kunnen jullie steun van harte gebruiken. Dus komt allen naar het terrein van TOP en schreeuw ze naar de overwinning. De wedstrijd begint om 19.30 uur.