SDDL wint met 4-0 tegen Herpinia

13 april 2015

SDDL heeft de thuiswedstrijd tegen Herpinia overtuigend gewonnen met 4-0. Na een aftastende beginfase liep de score uiteindelijk op naar 4-0 en dat was geenszins geflatterd te noemen. Door dit resultaat is het nu officieel dat SDDL 4e klasser blijft.

De wedstrijd, die om 13.00 uur begon, kende een tamme openingsfase. Er gebeurde weinig voor beide doelen en beide keepers hadden een vrije dag. De wedstrijd veranderde zo rond de 20e minuut. Toen was namelijk de eerste grote kans te noteren en die was voor Herpinia. Van dichtbij kon keeper Maarten Megen, die weer een prima wedstrijd keepte, redding brengen. Even later kreeg SDDL een vrije trap op 20 meter van het doel. In de kluts kwam de bal terecht bij Ties Klievink die met een puntertje de 1-0 stand op het scorebord bracht. Vanaf dat moment was het over en sluiten voor Herpinia, die er totaal niet meer aan te pas kwam. Toch kreeg Herpinia nog één kans op de gelijkmaker, maar Maarten Megens was weer een sta in de weg. Voor de rest was het SDDL dat de klok sloeg. Hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de 36e minuut. De Herpse verdediging werd compleet weggetikt en de aanval over vele schuiven werd afgerond door Jeroen Zeegers. Dit betekende 2-0 voor SDDL en de wedstrijd was nog voor de rust compleet gespeeld toen Daan Klievink zijn 1e treffer maakte van de middag. Een mooie steekbal dwars door het centrum van de defensie werd op de juiste waarde geschat door de Demense topscoorder. En 3-0 was ook de ruststand en de punten leken al binnen te zijn voor de blauwwitte brigade van Bas van de Veerdonk.

SDDL begon na de rust meteen weer met aanvallen en al in de eerste minuut kwam de bal op de lat terecht. SDDL creëerde kansen genoeg maar de echte scherpte ontbrak. Toch werd het in de 58e minuut 4-0 door alweer Daan Klievink. Na een snelle aanval over rechts werd de bal scherp voor gegeven en Daan kon de bal zo in het doel schuiven. Doordat SDDL wat gas terug nam, kwam Herpinia een beetje meer in de wedstrijd maar echt gevaarlijk kon Herpinia niet meer worden. Het laatste wapenfeit was een vrije trap van Ties Klievink, maar de keeper van Herpinia redde bekwaam. Na 90 minuten stond er zodoende een dikverdiende 4-0 eindstand op het scorebord.

Na de wedstrijd was het feest in Demen omdat SDDL zich ook officieel nog een jaar in de 4e klasse mag blijven voetballen. Door dit resultaat kan SDDL niet meer worden ingehaald door Herpinia. Voor Herpinia daarentegen is het doek nu definitief gevallen. Door de 2e achtereenvolgende degradatie kan Herpinia weer helemaal opnieuw gaan beginnen in de kelder van het amateurvoetbal.

Statistieken;   26 Ties Klievink 1-0 37 Jeroen Zeegers 2-0 41 Daan Klievink 3-0 57 Daan Klievink  4-0