SDDL wint ook 2e wedstrijd

30-9-2018

SDDL is ook na de 2e wedstrijd nog steeds zonder puntenverlies. Na de winst tegen SCMH werd ook CITO aan de zegekar gebonden. SDDL won met 2-0 en is nu de nieuwe koploper, voor wat het waard is, in de 4e klasse I. Naast SDDL is ook Avesteyn nog zonder verliespunten na 2 wedstrijden.

Het beloofde vooraf een interessante wedstrijd te worden in Oss. CITO was de competitie begonnen met een gelijkspel en zij aasden dus op de 1e overwinning in deze competitie. SDDL was goed gestart met een overwinning tegen SCMH. Vooraf werd CITO gezien als een gevaarlijke outsider voor het kampioenschap en dus kon SDDL vol aan de bak. Dit bleek ook  wel in de beginfase. De eerste 20 minuten was het eenrichtingsverkeer richting het Demense doel. SDDL had veel moeite met de veelal technisch vaardige spelers van CITO en kon niet meer doen als tegen houden. In deze fase kreeg CITO ook 3 grote kansen die er niet ingingen. Na deze fase was CITO een beetje uitgeraasd en kwam SDDL wat beter in het spel alhoewel CITO de bovenliggende partij bleef.  SDDL was al lang blij als het zonder kleerscheuren de rust kon halen, maar het werd nog mooier. Zo’n 5 minuten voor rust kwam er een lange bal die knap werd aangenomen door Jeroen Zeegers. Na een goede actie legde hij de bal knap terug op Bjorn Rikken die de bal via de keeper net over de lijn kreeg. Dit was tegelijk ook de ruststand.

Na de rust was het vooral belangrijk om het eerste kwartier goed door te komen. CITO wou de gelijkmaker gaan forceren, maar de druk die er voor de rust was, was na de rust net wat minder. SDDL kon achterin de rijen gesloten houden en kwam er af en toe ook gevaarlijk uit. Ook na een half uur spelen was het nog steeds 0-1 en SDDL ging er steeds meer in geloven. CITO moest meer risico’s gaan nemen en dus ontstond er voor SDDL meer ruimte. SDDL kreeg wel een paar kansen, maar deze werden niet goed uitgespeeld. De wedstrijd werd wat feller, maar de goed leidende scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle. Uiteindelijk viel de genadeklap voor CITO in de 86e minuut. Bjorn Rikken glipte door de verdediging en werd binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. De terechte penalty werd door Ties Klievink onberispelijk binnen geschoten. Zo kwam de uiteindelijke 0-2 uitslag op het bord te staan.

De overwinning was in dit geval een echte teamprestatie. Er werd hard gevochten voor elke meter en dat werd in deze wedstrijd ook wel degelijk gevraagd. Zeker in de eerste helft was CITO de bovenliggende partij en had SDDL de handen vol aan de technisch vaardige spelers. Tegen het einde van de eerste helft kwam SDDL er iets beter in en precies op het juiste moment viel de 0-1. Na de rust was de wedstrijd iets meer in evenwicht en kreeg ook SDDL zijn mogelijkheden. Toen het vlak voor tijd 0-2 werd, was de wedstrijd gespeeld. Gezien het spelbeeld kon de overwinning van SDDL niet verdiend genoemd worden, maar het is een feit dat de competitiestart van SDDL eigenlijk niet beter kan met de maximale score. CITO blijft zodoende op 1 punt steken en dat is niet de start die ze verwacht hadden.