SDDL wint overtuigend tegen WHV

7-12-2015

SDDL heeft een overtuigende en belangrijke overwinning geboekt in Loosbroek op WHV. Met name in de eerste helft was SDDL heer en meester. Dit resulteerde in een 0-4 overwinning welke bij de rust al was bereikt.. Door deze zege klimt SDDL naar de 9e plaats op de ranglijst en komt de middenmoot in zicht voor de Demense equipe.

Voor beide ploegen was dit een wedstrijd met grote belangen. Op de ranglijst hadden beide ploegen vooraf 12 punten en in de strijd voor directe handhaving telde eigenlijk alleen de overwinning. SDDL was zich goed bewust van deze situatie en vanaf minuut één kreeg WHV geen moment de kans om te voetballen. SDDL zette WHV meteen vast en zat er fel op. En van het gebrek aan beleving bij de thuisploeg werd door SDDL gretig gebruik gemaakt. De gehele eerste helft was het SDDL dat de klok sloeg en het was wachten op het eerste doelpunt.  De aanvoerder van SDDL, Ties Klievink, was de man die de score opende na ongeveer een kwartier voetballen. Een mooie persoonlijke actie zorgde er voor dat hij alleen voor de keeper kwam en de afronding was ook perfect: 0-1. SDDL kreeg er zin in en WHV kon daar niks tegen in brengen. De Demense ploeg rook bloed en ging vrolijk verder met aanvallen. Het werd 0-2 door Dirk Megens die een miscommunicatie bij een corner genadeloos afstrafte. En de Demense honger was nog niet gestild.  Uit een mooie aanval was het Jordy de Loyer die beheerst 0-3 maakte en het werd zelfs net voor de rust 0-4 door een intikkertje van Daan Klievink. Nog voor de rust was het over en uit voor WHV.

Na de rust herstelde WHV zich wel enigszins. Vooral in de eerste minuten na de rust had SDDL het even moeilijk. WHV kreeg een paar kansen en eenmaal werd zelfs de lat geraakt. Na deze fase ging de wedstrijd heen en weer en kreeg SDDL nog een paar goede kansen. SDDL bleef spelen met veel inzet en beleving en kwam eigenlijk nooit in de problemen meer na de rust. Scoren deed SDDL niet meer, maar daar maalde niemand om. De punten waren binnen en dat was waar het uiteindelijk toch om gaat.

SDDL speelde een goede wedstrijd in Loosbroek, met name in de eerste helft. Met veel inzet werd er voor elke meter gestreden en WHV heeft geen moment het gevoel gehad dat er wat te halen viel. SDDL bepaalde het spelbeeld en liep voor rust soepel uit naar 0-4. De wedstrijd was toen al gespeeld en na de rust kwam SDDL ook niet meer in de problemen. Door dit resultaat klimt SDDL op de ranglijst en gaat het met vertrouwen de strijd aan met Fc Schadewijk. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.

WHV – SDDL 0-4 (0-4). 14. T. Klievink 0-1, 25. D. Megens 0-2, 36. De Looijer 0-3, 43. D. Klievink 0-4.