SDDL wint overtuigend van Boskant

Op bezoek bij VVBoskant heeft SDDL een belangrijke 0-3 overwinning geboekt. De ploeg uit Demen speelde een sterke wedstrijd en kwam geen enkel moment in de problemen. Vooraf werd een gelijk opgaande wedstrijd verwacht. Voor het eerst dit seizoen beschikte SDDL over een bijna complete selectie. Er was voor de wedstrijd veel vertrouwen in een goed resultaat, dat was achteraf dus terecht.

SDDL startte gelijk sterk. Na 8 minuten werd het al 0-1. Jacques de Vocht die eindelijk weer fit is na langdurig blessureleed, gaf een voorzet vanaf links. Deze kwam precies voor de voeten van Jordy de Loijer, die rondde beheerst af. Daarna bleef SDDL de bovenliggende partij. Boskant had misschien wat meer balbezit maar telkens als SDDL over de middenlijn kwam, was er direct gevaar. Na 20 minuten kwam er vanaf rechts een voorzet, die belandde op het hoofd van Jacques de Vocht, hij kopte de bal precies op maat voor de inlopende Frenk Zegers. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard in de goal. 0-2. Het spelbeeld bleef in het vervolg van de 1e helft hetzelfde. Boskant zocht de aanval maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Ook kwam SDDL en nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar gescoord werd er niet meer.

In de 2e helft veranderde er qua spelbeeld niet zo veel. Een cruciaal moment in de wedstrijd was toen Boskant haar eerste grote kans kreeg, deze ging er niet in. In de omschakeling sloeg SDDL genadeloos toe. De bal kwam bij Jordy de Loijer die na een dribbel Jeroen Zegers voor de keeper zette. Hij bleef erg kalm en rondde netjes af. 0-3. De wedstrijd was beslist. In het vervolg kwamen er van beide kanten nog wat kansjes, maar de 0-3 stand bleef staan.

SDDL speelde een van haar beste wedstrijden van het seizoen. Achterin stond het goed. Er werd nauwelijks een kans weggegeven. Op het middenveld werden de meeste duels gewonnen en voorin werden de kansen goed afgemaakt. Al met al dus een echte team prestatie. Jacques de Vocht was bij zijn rentree direct belangrijk met 2 assists. Hopelijk kan hij dit seizoen nog vaker belangrijk zijn voor SDDL.

Op zondag 10 Maart staat de eerstvolgende competitie wedstrijd op het programma, namelijk de derby tegen Voetbalvereniging Ravenstein. SDDL zal vertrouwen hebben in een goed resultaat en hoopt deze vorm door te trekken.