SDDL wint van Boxtel in een matige wedstrijd

SDDL wint van Boxtel in een matige wedstrijd

12-5-2019

In een matige wedstrijd van beide kanten was het SDDL die aan het kortste eind trok. Door de winnende goal in de slotminuut werd Bjorn Rikken de matchwinner voor de Demense ploeg.

Voor beide ploegen stond er eigenlijk niet veel meer op het spel en dat was op het veld ook goed te zien. De wedstrijd speelde zich af in een laag tempo met veel foutieve passes. SDDL kreeg alle ruimte om te voetballen, maar maakte daar geen gebruik van. Voor de rust waren de goede aanvallen en mogelijkheden op 1 hand te tellen voor beide teams. Het had bij vlagen wel iets weg van een potje zomeravond voetbal.

Na de rust hetzelfde spelbeeld in het begin. Pas na een uur voetballen kwam de wedstrijd een beetje los. Een prima gegeven bal in de diepte werd op de juiste waarde geschat door aanvoerder Jeroen Zegers. Hij nam de bal goed mee en alleen voor de keeper maakte hij geen fout. SDDL kwam op voorsprong en dat veranderde de wedstrijd. Boxtel ging wisselen en er kwamen 2 nieuwe aanvallers binnen de lijnen met veel snelheid. Boxtel kwam beter in de wedstrijd en SDDL kreeg het moeilijker. Toch kwam de 1-1 uit een onnodige fout. Een te korte bal kon worden opgepikt door één van die invallers die de bal goed breed legde voor Guido van de Braak die de bal makkelijk in het lege doel kon tikken. In de fase die daarop volgde was SDDl misschien wel wat dreigender als Boxtel, maar de Demense verdediging moest attent blijven. Ondanks alles leek het toch uit te draaien op een 1-1 gelijkspel toen de 90e minuut inging. SDDL kreeg nog een corner en door een dekkingsfout mocht Bjorn Rikken ongehinderd inkoppen van dichtbij en dat betekende toch nog de onverwachte 1-2 en dus een niet meer verwachte overwinning.

In een wedstrijd die zeker voor rust meer leek op een potje zomeravondvoetbal is SDDL met een 1-2 overwinning van het veld gestapt. Door deze overwinning is SDDL nu bijna zeker van de 6e plaats. Volgende week is de laatste thuiswedstrijd tegen DVG, dat nu staat op de 2e plaats. dit is tevens de laatste thuiswedstrijd. Na afloop van deze wedstrijd is er weer de welbekende seizoensafsluitind die je niet mag missen!!!!!!

 

Boxtel – SDDL 1-2 (0-0). 60. 0-1 Jeroen Zegers, 70. Guido van den Braak 1-1, 91. 1-2 Bjorn Rikken.