SDDL wint van Fc De Rakt

21 maart 2016

SDDL heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt op het Udense Fc De Rakt. Tegen de hekkesluiter werd met 2-1 gewonnen door 2 doelpunten van Jeroen Zegers, die hiermee man of the match werd.

In een slechte wedstrijd kwam SDDL als eerste op voorsprong. Na 22 minuten was het Jeroen Zegers die voor de 1-0 zorgde. Nog net voor de rust viel de gelijkmaker. Een afstandschot van McColm viel pardoes in het doel. Na de rust werd SDDL sterker en kreeg het enkele goede kansen. Alleen Jeroen Zegers wist een kwartier voor tijd nog het net te vinden. Zijn goal was de winnende goal van deze middag.

SDDL kon door deze overwinning 3 belangrijke punten bij schrijven. Met zijn 2 doelpunten en zijn goede spel was Jeroen Zegers onmiskenbaar de Man van de Wedstrijd. Het  verschil met de nummers 10 en 11 is weer wat groter geworden en daardoor is ook handhaving weer een stukje dichterbij gekomen. Zowel WHV als WEC staan nu op 5 punten van SDDL en daar komt bij dat SDDL ook nog minder wedstrijden gespeeld heeft. Aanstaande zaterdag komt WEC op bezoek en dit is eigenlijk een echte ”6 punten wedstrijd”. WEC moet winnen om SDDL weer in het vizier te krijgen, terwijl bij een nederlaag van WEC het verschil 8 punten wordt in het voordeel van SDDL. En in de 6 wedstrijden die er dan nog gaan komen zal het moeilijk worden om die 8 punten te overbruggen. SDDL zal gaan voor de winst en kan zelfs, afhankelijk van de situatie, tevreden zijn met een gelijkspel. Maar daarover later meer.

SDDL – FC de Rakt 2-1 (1-1). 22. Jeroen Zegers 1-0, 44. McColm 1-1, 75. Jeroen Zegers 2-1.