SDDL wint van Fc De Rakt

2-11-2015

In een slechte wedstrijd van Demense zijde is SDDL er toch in geslaagd om 3 belangrijke punten mee te nemen. Tegen Fc De Rakt werd het 0-1 door een mooie vrije trap van Tom vd Heuvel die daarmee matchwinner werd.

Het belang van deze wedstrijd was groot voor beide ploegen. Fc De Rakt was nog altijd op zoek naar de eerste overwinning en kon bij winst de rode lantaarnpositie overgeven aan Ollandia of SCMH. SDDL kon de punten goed gebruiken om weg te lopen van de onderste ploegen en om weer een beetje te klimmen op de ranglijst. In het begin van de wedstrijd werd de Udense ploeg volledig overklast door SDDL. SDDL zette vroeg druk op Fc De Rakt die zich daarmee duidelijk geen raad wisten. Dit leidde al in de 6e minuut tot een voorsprong voor SDDL. Een overtreding net buiten de 16 meter werd genomen door Tom vd Heuvel, die de keeper kansloos liet met een hard schot in de linkerbovenhoek. SDDL ging door op de ingeslagen weg en kreeg nog diverse goede kansen om weg te lopen van Fc De Rakt. Fc De Rakt kwam op alle fronten tekort en had geluk dat de Demense spitsen hun vizier niet op scherp hadden staan. Bij rust was het daardoor altijd nog maar 0-1 terwijl 0-3 zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Na de rust gaat de wedstrijd meer op en neer. Doordat SDDL verzuimde om de wedstrijd voor de rust al te beslissen, bleef Fc De Rakt hoop houden op tenminste een puntje. Fc De Rakt gaat feller voetballen zonder overigens nog echt gevaarlijk te worden. SDDL vergeet te voetballen zoals het dit wel deed voor de rust en creëert nauwelijks nog kansen en het spel gaat zienderogen achteruit. Gelukkig mist Fc De Rakt  de beleving en de echte wil om te winnen want anders had de wedstrijd na rust nog volledig kunnen kantelen. Op het einde van de wedstrijd krijgt Fc De Rakt nog wel een paar mogelijkheden, maar die gaan er niet in. Na geklungel in de Udense achterhoede krijgt ook SDDL nog een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de bal beland buiten het bereik van de keeper op de paal. Er komt nog één hachelijk moment voor SDDL als Fc De Rakt in de laatste minuut op de rand van de 16 meter volledig onnodig nog een vrije trap tegen krijgt. Deze bal belandt echter in de muur en daardoor stapt SDDL als overwinnaar van het veld.

Dit was echt een wedstrijd met 2 verschillende gezichten. Voor de rust een oppermachtig SDDL dat de wedstrijd dan al had moeten beslissen. Alleen Tom vd Heuvel wist het net te vinden en daardoor bleef het spannend. Na de rust zakt SDDL ver weg en vergeet het te voetballen. Gelukkig had Fc De Rakt ook niet hun beste dag waardoor SDDL toch betrekkelijk eenvoudig op de been bleef. Door deze overwinning is er nu toch echt sprake van een groot gat met de onderste 3 ploegen. Bovenin lijkt het er op dat Berghem Sport samen met Fc Schadewijk gaat strijden voor het kampioenschap met Boskant en SES als ousiders. SDDL staat samen met WEC en WHV net onder de middenmoot en kan de komende wedstrijden door een paar goede resultaten aansluiting vinden met de middenmoot. Komende zondag komt Festillent op bezoek en deze ploeg staat nu in de middenmoot. Dus als men de aansluiting wil verkrijgen, dan zijn dit de wedstrijden die je moet winnen.

FC de Rakt – SDDL 0-1 (0-1).    6. Tom Van de Heuvel 0-1