SDDL wint van Vorstenbosch

24-4-2019

Op het zonnige sportpark de 5 stromen heeft SDDL de 3 punten in eigen huis kunnen houden. Vorstenbosch werd met 3-1 verslagen. Al met al een terechte overwinning. Het veld was zo hard, dat het eigenlijk onverantwoord was om te spelen. Helaas mocht er van de gemeente vooraf niet worden gesproeid.

SDDL begon slecht aan de wedstrijd, het eerste kwartier was Vorstenbosch de betere partij. In dat kwartier kregen ze 2 goede kansen, waarvan een schot op de paal belandde. Daarna kwam SDDL wat beter in de wedstrijd. Dat kwam mede omdat ze minder de lange bal hanteerde en meer de combinatie zochten over de grond. Op deze manier creëerde SDDL wat kansen. Na ruim een half uur ging Jacques de Vocht alleen op de keeper af, hij omspeelde hem en werd gevloerd. Strafshop dus. Penalty specialist Ties Klievink faalde niet. 1-0. Nog voor de rust kreeg SDDL een aantal kansen, maar de schoten waren niet hard genoeg of de eindpass was net niet op maat.

De 2e helft had SDDL de wind mee, daardoor kon het Vorstenbosch vroeger vast zetten, en kwamen ze minder op de helft van SDDL. Na ruim een uur spelen werd het 2-0. Via een mooie combinatie kwam Ties Klievink door aan de linkerkant, hij gaf de bal op het goede moment aan de geheel vrijstaande Jordy de Loijer en die rondde rustig af. Vrij snel daarna kwam de mooiste aanval van de middag. Wederom via goed combinatie spel creëerde de ploeg uit Demen de volgende kans. Na een aanval over meerdere schijven kwam Ties van Aar goed door via de linkerkant, hij behield het overzicht en gaf de bal precies op maat aan Jordy de Loijer, die de 3-0 kon binnenschieten. De wedstrijd was beslist. Daarna kreeg SDDL nog een paar kansjes op een nog grotere uitslag. Uit het niets kreeg Vorstenbosch een strafschop, ongeveer een kwartier voor tijd. De strafschop werd helemaal niet slecht ingeschoten maar Maarten Megens redde zeer knap. Toch moest SDDL nog een tegentreffer incasseren, 3-1 dus. Daarna kreeg de uitploeg zelfs nog een kans, maar gescoord werd er gelukkig niet meer.

Door deze overwinning staat SDDL stevig op de 6e plaats met 30 punten. Nummer 7 WEC heeft er 24. Laat WEC nou net de komende tegenstander zijn van SDDL, mocht er aankomende zondag een resultaat gehaald worden dan kan de 6e plaats SDDL haast niet meer ontgaan. Sterker nog SDDL heeft maar 1 punt minder dan nummer 5 SCMH. Mochten ze op een 5e plek eindigen dan is het maximaal haalbare bereikt. De top 4 is gewoon een maatje te groot voor de rest van de competitie. 5e zou dus heel knap zijn.

SDDL – Vorstenbosch 3-1 (1-0). 32. Ties Klievink (P), 61. Jordy de Loijer 2-0. 65. Jordy de Loijer 3-0. 83. 3-1.