SDDL wint wederom

12-4-2019

SDDL pakt weer 3 punten. Nu werd er met 2-1 gewonnen tegen NLC ’03 door doelpunten van Jordy de Looijer en Ties Klievink. Door dit resultaat komt SDDL steviger op de 6e plaats te staan. NLC ’03 blijft staan op de 11e plaats en zal nog een paar punten moeten pakken om definitief in veilige haven te komen.

Op een koude midweekse avond stonden er 3 inhaalwedstrijden op het programma in de 4e klasse I. Bij al deze wedstrijden waren degradatiekandidaten betrokken. NLC ’03 is één van die ploegen en zij kwamen op bezoek in Demen. Punten waren welkom bij de Lithse ploeg en dus wist SDDL dat er een getergde tegenstander tegenover hen stond. De wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte in verband met het overlijden van Jos van Leur. Het spel was na de aftrap aan beide zijden niet zo best en goede aanvallen en kansen waren schaars. Door de dagenlange droogte was het veld bikkelhard en de bal stuitte soms alle kanten op. Toch kwam SDDL al vroeg op voorsprong toen de scheidsrechter naar de stip wees vanwege een ongelukkige handsbal binnen de beruchte lijnen. Jordy de Looijer zette zich achter de bal en maakte de openingstreffer. Tot aan de rust was SDDL bij vlagen veel te slordig en was NLC ’03 de ietwat bovenliggende partij. Gescoord werd er echter niet meer en dus ging SDDL naar de thee met een kleine voorsprong.

Na de rust werd de wedstrijd van beide kanten wat fysieker en de scheidsrechter strooide met gele kaarten. Toch kwam SDDL steeds beter in de wedstrijd en kreeg het wat meer controle. Dit resulteerde 10 minuten voor tijd in een 2-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de achterlijn kwam na een slim overstapje terecht bij Ties Klievink die via een NLC speler de bal in het doel schoof. NLC ’03 rechtte nog 1 keer de rug en ging verbeten op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 87e minuut kreeg NLC ’03 een discutabele penalty en die werd feilloos binnen geschoten door Thomas Fransen. Ondanks 6 minuten blessuretijd liet SDDL het niet verder komen en werd de voorsprong over de streep getrokken.

Alles samen was dit geen beste wedstrijd, maar de 3 punten zijn natuurlijk altijd van harte welkom. SDDL staat door dit resultaat nu stevig op de 6e plaats, terwijl NLC ’03 nog stevig aan de bak moet om zich direct te kunnen handhaven. Aanstaande zondag is Nulandia de tegenstander.

SDDL – NLC’03 2-1 (1-0) 11. Jordy de Looijer 1-0 (P), 80. Ties Klievink 2-0, 87. Thomas Fransen 2-1 (P)