SDDL zet grote stap richting handhaving

6 maart 2017

In de uitwedstrijd tegen Juliana Mill heeft SDDL een grote stap gezet richting handhaving in de 4e klasse. In Mill werd er met 0-2 gewonnen door doelpunten van Jordy de Loijer en Jeroen Zegers. Door deze overwinning stijgt SDDL naar plaats 7 op de ranglijst.

Op een moeilijk bespeelbaar veld, begon SDDL om 14.30 uur aan de wedstrijd tegen Juliana Mill. Vooraf was het verschil tussen beide clubs maar 4 punten in het voordeel van SDDL, dus vooral Juliana Mill was gebaat bij een overwinning om zo weer de aansluiting te verkrijgen met SDDL. Juliana Mill kreeg binnen een paar minuten al de eerste grote kans, maar deze werd verijdeld door de goed keepende Maarten Megens. Hierna zakte het spelpeil aan beide kanten door veel foute passes, veel balverlies en door een matige veldbezetting. Het was echter SDDL die zich als eerste even kortstondig uit deze malaise kon oprichten. Een snelle uitval werd eerst nog goed gepareerd door de keeper, maar door knullig uitverdedigen  werd de bal pardoes in de voeten geschoven bij Jeroen Zegers. De keeper was nog niet terug in zijn doel en dus besloot Jeroen om een hard geplaatste boogbal te geven en die verdween net onder de lat in het doel. Daardoor werd het 0-1 na 20 minuten en dit was een fikse tegenvaller voor de mannen uit Mill. Na de goal werd het spel niet beter en tot aan de rust veranderde er niets meer aan het spelbeeld.

Na de rust was er een licht overwicht voor Juliana Mill zonder dat ze nu echt gevaarlijk werden. SDDL hield goed stand en kon er af en toe gevaarlijk uitkomen. Maar ook nu was de passing in de eindfase onzorgvuldig en de Millse keeper hoefde niet veel handelend op te treden. Maar bij het aanbreken van de 65e minuut, was er nu wel een goed lopende aanval van SDDL die een beetje gelukkig werd binnengetikt bij de 2e paal. Daan Klievink kon de bal in 1e instantie nog niet binnenwerken, maar Jordy de Loijer stond daarna compleet vrij bij en tikte de bal in de hoek. SDDL leek op rozen te zitten, zeker gezien het feit dat scoren het grootste probleem is bij de Millse ploeg. Kansen kwamen er nog wel, maar Maarten Megens was niet te passeren en daardoor bleef het 0-2.

In een van beide kanten slechte wedstrijd was het SDDL die 2x wist te scoren. Dit was voldoende voor een belangrijke overwinning voor de Demense ploeg die de onderste plaatsen achter zich heeft gelaten en nu een stevige middenmoter is geworden. Het gat met de onderste ploegen is nu zodanig groot dat degradatie bijna uitgesloten kan worden. Juliana Mill kan dit niet zeggen en zal nog vol aan de bak moeten om zich veilig te spelen. Komende zondag is SDDL vrij, de week daarop komt HBV naar Demen toe.

Juliana Mill – SDDL 0-2 (0-1). 20. Jeroen Zegers 0-1, 65. Jordy De Looijer 0-2. ,,