SDDL4 verslaat OKSV 3 met ruime cijfers

29-10-2017

De mannen van SDDL 4 aka “ut viert” (want dat doen ze) zagen een zware wedstrijd tegemoet tegen OKSV op het altijd kolkende sportpark ‘t veldje. Met maar liefst 15 doelpunten in 4 wedstrijden en de topschutter van heel OKSV in de gelederen zou het een lastige wedstrijd worden. Er werd in de kleedkamers zelfs de uitspraak gedaan “als we dit winnen eet ik m’n sok op”.

Geheel volgens verwachting waren de eerste kansen voor de groene uit Overlangel. Het was echter Antoine Schonenberg die de score opende voor de blauw-witte. Kort daarop volgde de 0-2 na een messcherpe counter was het Teun van Boxtel die de doelman wist te passeren. Na nog enkele kansen voor OKSV gingen de teams rusten met een 0-2 stand. Na rust werden Tim van Leur en Dirk Megens, die beide moegestreden waren na een prima eerste helft, vervangen door 2 frisse krachten. Jacob Alkema die zijn rentree maakte en Ron Keetels kwamen het team versterken. De grote groep meegereisde supporters hadden het volle vertrouwen in de winst van hun team uit Demen. Aangemoedigd door de grote supportersschare floot de scheids voor het begin van de 2e helft. OKSV kreeg enkele mogelijkheden en af en toe een kans, maar keeper Martijn van Maren bleek een sta ik de weg. Overigens mag ook de verdediging gerust genoemd worden, die er voor zorgde dat de aanvallen van OKSV gesmoord werden. Rolf van Maren, Bart Kuijpers, Sietse Schoffelmeer en Harm van Schadewijk zorgde er voor dat de topschutter van OKSV en de andere aanvallers geen opgelegde kansen kregen en er snel omgeschakeld kon worden naar de aanval. Zo wisten Michiel Zegers (2x) en Ron Keetels de score verder op te krikken naar maar liefst 0-5. Ondertussen was Johan Kuijpers nog in het veld gekomen om Te ondersteunen in de spits. Ad Toebast speelde wederom een sterke en volledige wedstrijd, de man met de meeste ervaring van het team had weinig moeite met zijn tegenstander en was weer enkele keren erg sterk mijn de kop. Helaas viel vlak voor tijd nog wel de 1-5 omdat de mannen uit Demen iets minder scherp waren, waardoor een bal net niet goed weggewerkt werd en OKSV wist hier van de profiteren 1 op 1 met de keeper.

De Demense equipe gaat met vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd thuis tegen Ulysses 3 5 november om 11u op sportpark De Vijf Stromen. Overigens werd er na de wedstrijd volop feest gevierd en werd er ook nog een sok opgegeten..