SES verslaat SDDL

27 april 2015

Het is SDDL niet gelukt om de 3 punten mee te nemen uit Langenboom. In een matige wedstrijd van beide kanten was het SES die aan het langste eind trok. De Langenboomse ploeg won met 2-1.

SDDL miste door blessures 3 basisspelers en daardoor moest trainer Bas van de Veerdonk met een andere opstelling het veld in dan gewenst. Gedurende het eerste half uur werden beide ploegen niet gevaarlijk en gebeurde er weinig voor beide doelen. Pas hierna kwam de wedstrijd een beetje tot leven. De eerste mogelijkheid was voor SES, maar een goed ingeschoten vrije trap werd gered door keeper Maarten Megens. Ook SDDL beet meer van zich af en kreeg enkele kleine kansjes. Het was SDDL die als eerste scoorde in deze wedstrijd. Na een uitbraak over rechts kwam de bal terecht bij Stijn Beer. Hij twijfelde geen moment en met een geplaatst schot zorgde hij voor de 1-0 voorsprong voor SDDL. Lang kon SDDL niet genieten van deze voorsprong want binnen een paar minuten lag  de gelijkmaker al in het net. Vanaf links werd de bal laag en hard voor het doel geschoten en het was Tijn Cuppen die het best anticipeerde op deze voorzet. Met het puntje van zijn teen zorgde hij voor de 1-1 ruststand.

De 2e helft begon als een kopie van de eerste helft. In het eerste kwartier kabbelde de wedstrijd een beetje voort, zonder dat één van beide ploegen gevaarlijk kon worden. Dit spelbeeld veranderde een kwartier na rust toen een speler van SES in een tijdsbestek van één minuut 2x een gele kaart kreeg vanwege commentaar op de scheidsrechter. 2x Geel is rood en dus leek dit voor SDDL gunstig te zijn. Maar het tegendeel was waar, SDDL deed niks met de man meer situatie en dat was dit seizoen al  een paar keer meer gebeurd. SES ging feller voetballen en kreeg de wedstrijd meer onder controle. Dit leidde in de 70e minuut tot de beslissende treffer. Een vrije trap vanaf de zijkant werd mooi voor het doel gedraaid en Gijs Meulepas toucheerde de bal zodanig dat de doelman kansloos was. In het vervolg van de wedstrijd kon SDDL niet echt een vuist maken en SES trok deze wedstrijd met een 2-1 overwinning over de eindstreep.

Een gelijkspel had er zeker in kunnen zitten voor de Demense ploeg. In het laatste half uur kreeg SDDL een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in ieder geval naar zich toe te trekken. Door een rode kaart kwam SES met 10 man te staan, maar daar was niets van te zien. SES kwam beter in de wedstrijd en SDDL stelde zich te passief op. Er veranderde niks aan de speelwijze en daardoor kon SES gewoon op dezelfde voet doorgaan. In deze fase scoorde SES achteraf de winnende treffer en SDDL kon daar niks tegenover stellen. Door de nederlaag blijf SDDL staan op de 7e plaats en kan het nog een plaatsje stijgen op de ranglijst als men thuis weet te winnen van Fc Schadewijk.

SES – SDDL 2-1 (1-1). 40. Beer 0-1, 41. Tijn Cuppen1-1, 67. 2-1 Gijs Meulepas