Slechte 1e helft kost SDDL de kop

1-10-2017

SDDL heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen Achilles Reek werd met 2-3 verloren. Met name in de eerste helft was het spel van SDDL zwaar onder de maat. Ondanks alles had er op het einde nog wel een gelijkspelletje ingezeten. De vele kansen op de gelijkmaker waren aan SDDL echter niet besteed.

In de 1e thuiswedstrijd moest SDDL aantreden tegen Achilles Reek. Achilles had de openingswedstrijd verloren en waren gebrand om dat vandaag recht te zetten. SDDL had een een goede competitiestart door de overwinning tegen Milsbeek. Wedstrijden tegen Achilles zijn regelmatig speciaal. Denk hierbij aan de uitwedstrijd van het vorig seizoen toen al het publiek uit Demen van het sportpark moest, omdat anders de wedstrijd niet zou worden uitgespeeld na een korte afkoelingsperiode. En ook vandaag was het weer een speciale editie. De opening was namelijk spectaculair te noemen voor de gasten uit Reek. Bijna vanaf de aftrap werd het 0-1 door Bas Linders uit de allereerste aanval. Hij stond vogeltjevrij bij een voorzet vanaf de zijkant en kon simpel binnen tikken. En het werd 2 minuten later zelfs nog erger voor SDDL. Uit de 2e aanval kwam er een scherpe voorzet vanaf de zijkant die precies viel tussen de keeper en de verdediger. Door beiden werd er niet goed op geanticipeerd en wederom was Bas Linders de lachende derde. Hij beroerde de bal dusdanig dat het 0-2 werd. Alle plannen en tactische bespiegelingen konden de prullenbak in, want in een tijdsbestek van 3 minuten stond SDDL al met 0-2 achter!!!!! Ook in de fase hierna was Achilles de betere ploeg. SDDL maakte teveel fouten en miste de absolute felheid om goede tegenstand te bieden. Na 20 minuten werd het drama nog groter toen Bas Linders weg draaide van zijn tegenstander en met een onvervalste hattrick de 0-3 op het scorebord zette. SDDL bleef deze wedstrijd niks bespaard want na 30 minuten spelen moesten Marijn Maas en Guido de Vocht het veld geblesseerd verlaten toen ze met hun hoofden tegen elkaar kwamen. De één had 8 hechtingen en de ander een gebroken neus. Gek genoeg was dit een soort van kantelpunt in de wedstrijd. Tot dan toe had SDDL aanvallend nog niks laten zien, maar even later was er een eerste schot van Bjorn Rikken dat ergens op leek. Vlak voor rust scoorde SDDL via Ties Klievink zelfs vanuit een penalty en met een 1-3 achterstand werd de kleedkamers opgezocht.

Na de rust ging SDDL op zoek naar de aansluitingstreffer. Zonder zelf goed te voetballen werd Achilles Reek terug in de verdediging gedrongen. SDDL kreeg kansen en het was wachten op de 2-3. Uiteindelijk viel de goal in de 75e minuut. Op rand 16 meter kon Ties Klievink met een uiterste krachtinspanning nog net bij de bal en promoveerde deze tot een doelpunt. De hoop was weer terug bij SDDL en de jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Ondanks verschillende goede kansen werd er niet meer gescoord in Demen en keerde Achilles Reek met de punten huiswaarts.

Alles samen een teleurstellende wedstrijd van SDDL. Het eerste half uur wilde er niks lukken en zakte SDDL ver door de ondergrens. Pas na een half uur spelen (door het geblesseerd uitvallen van 2 spelers) werd SDDL een beetje wakker. De stand was toen al 0-3 en dan wordt het normaal gesproken een moeilijk verhaal. Door een treffer op slag van rust kwam er weer een beetje hoop en na de rust wist SDDL nog maar 1x te scoren en werden er nog verschillende kansen gemist op de gelijkmaker.  Zo bezien had er nog een puntje ingezeten, het probleem lag hem in het eerste half uur van de wedstrijd. Te weinig scherpte in de duels, te weinig communicatie en slordig veldspel. Als de scherpte er vanaf het begin was geweest, dan had er zeker meer ingezeten. Komende zondag staat er weer een derby op het programma. Dan gaat de reis namelijk naar Overlangel om daar aan te treden tegen OKSV.

SDDL -Achilles Reek 2-3 (1-3) 1. Linders (0-1), 3. Linders (0-2), 20. Linders (0-3), 40. T. Kievink (1-3), 75. T. Kievink (2-3).