Slechte seizoensstart SDDL

6-9-2015

SDDL is het seizoen slecht gestart. In Lith werd er met 3-1 verloren van NLC ’03 en over de hele wedstrijd bekeken was dat ook wel terecht.

SDDL en NLC wilden allebei goed aan de competitie beginnen en speelden aanvallend. In de eerste 20 minuten had NLC misschien wel iets meer balbezit maar kansjes waren er voor beide ploegen te noteren in deze fase.  Waren de grootste kansen in de beginfase voor NLC, het was SDDL die in de 23e minuut op voorsprong kwam. Een schot van Daan Klievink werd van richting veranderd en de keeper was daardoor kansloos op deze inzet. Erg lang kon SDDL niet genieten van de voorsprong want 10 minuten later was het alweer gelijk. Een corner van NLC werd slecht verdedigd en het was Stijn Bijl die de 1-1 binnenkopte.  Even later hadden zowel SDDL als NLC nog een grote kans, maar daaruit werd niet gescoord. Net toen iedereen dacht dat 1-1 de ruststand zou worden was het NLC die in de 44e minuut op voorsprong kwam. Een diepe bal werd door de keeper slecht verwerkt en het was voor Niek van Sonsbeek een koud kunstje om de 2-1 binnen te schuiven. SDDL kwam na de rust goed uit de startblokken en creëerde enkele grote kansen die werden gemist door een slechte afwerking en door besluiteloosheid. De gelijkmaker hing in deze fase in de lucht, maar NLC wist stand te houden. SDDL zette alles op alles door een verdediger te wisselen en een extra aanvaller te brengen. Dit resulteerde echter niet in de gelijkmaker. Sterker nog, 5 minuten voor tijd was het invaller Tim Ruijs die de wedstrijd in het slot gooide door 3-1 te scoren.

SDDL miste in deze wedstrijd 2 belangrijke pionnen in de basiself en dat was bij tijd en wijle toch wel te merken. NLC was voor de rust de betere ploeg, maar door persoonlijke fouten werd de rust ingegaan met een achterstand. Na de pauze moet de gelijkmaker vallen, maar bij 2 of 3 open kansen was men niet daadkrachtig genoeg. En daar waar SDDL de kansen miste, was NLC nog wel 1x trefzeker. In zijn totaliteit was NLC iets feller en op belangrijke momenten gaf SDDL niet thuis. SDDL had deze wedstrijd zeker niet hoeven te verliezen, maar op de overwinning van NLC was uiteindelijk niets af te dingen. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen CITO.

Statistieken  NLC’03 – SDDL   3-1 (2-1). 23. D. Klievink 0-1, 33. S. Bijl 1-1, 44. N.Van Sonsbeek 2-1, 84. Ruijs 3-1