Spektakelstuk eindigt in 4-4

12-10-2015

Het was een waar spektakelstuk in Wijbosch. Zowel SDDL als WEC wisten 4x het net te vinden en ook eindigden beide ploegen de wedstrijd met 10 spelers. De stand was over de gehele wedstrijd genomen terecht te noemen.

Zowel SDDL als WEC gingen voor de overwinning omdat ze dan weg kwamen uit de degradatiezone en aansluiting konden vinden bij de middenmoot. WEC had thuis dit seizoen nog niet verloren, terwijl SDDL de laatste wedstrijden beter ging spelen en de laatste 3 wedstrijden niet meer verloor. Dus beide ploegen zagen kansen en na een rustig begin was het WEC die het heft steeds meer in handen nam zonder echt gevaarlijk te worden. SDDL was te slordig in de passing waardoor er maar weinig goede aanvallen te zien waren in deze beginfase. Toch was het SDDL die het eerste scoorde. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten voor Jordy de Loijer die meteen uithaalde. De bal leek een prooi te worden voor de keeper, maar deze kon het schot niet keren. Na een kwartier spelen was het dus 0-1, maar daarmee was de koek nog niet op. Na een half uur zorgde Jeroen Zeegers namelijk voor 0-2. Balverlies bij WEC leverde een snelle tegenstoot op van SDDL die perfect werd afgemaakt. SDDL leek op rozen te zitten en dacht met deze stand ook de rust te halen. Eén minuut voor de rust echter kon WEC toch nog de belangrijke aansluitingstreffer scoren. WEC kreeg namelijk een penalty nadat er een speler werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. Roy Verbakel maakte geen fout en scoorde 1-2. Op slag van rust was dit toch wel een kleine tegenvaller voor de Demense ploeg.

Ook in het eerste kwartier na de rust viel er weer van alles te beleven op sportpark ”De Glorie”. Al in de 50e minuut kon Stefan van Rooyen gaan douchen omdat hij zijn 2e gele kaart kreeg van de wedstrijd. WEC rook bloed  en ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Binnen een paar minuten had dit al succes toen Rob van de Ven uit een corner 2-2 maakte. Het beloofde nog een zware 35 minuten te worden voor SDDL en voor WEC was dit het sein om door te gaan drukken. Hier kwam niet veel van terecht omdat 5 minuten na de gelijkmaker ook een speler van WEC kon vertrekken vanwege een natrappende beweging. Het werd zelfs nog erger voor de mannen van Edwin Peters toen in de 76e minuut een mooie aanval goed werd afgerond door Ties Klievink. Maar weer slaagde SDDL er niet in om de voorsprong vast te houden want één minuut later was het wederom Roy Verbakel die scoorde. Weer een paar minuten later was het  SDDL die scoorde. Bij een snelle uitbraak werd Jordy de Loijer gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Ties Klievink zette zich achter de bal en scoorde 3-4. Met nog zo’n 7 minuten op de klok moest SDDL toch in staat zijn om de overwinning mee naar Demen te nemen zou je denken. Maar het was WEC die het laatste woord had en een paar minuten voor tijd scoorde Roy Verbakel zijn 3e goal uit wederom een rebound. Daarmee werd het 4-4 en daarbij zou het uiteindelijk ook blijven.

Voor de neutrale toeschouwer was dit een wedstrijd waar alles in zat. Een krankzinnig scoreverloop, fouten aan beide kanten, mooie doelpunten en elke ploeg kreeg ook nog een rode kaart in een overigens sportieve wedstrijd.Gezien het spelbeeld was dit een terechte stand al zullen beide trainers daar niet zo over denken. Edwin Peters, trainer van WEC, baalde van de gemakkelijk weggegeven goals, waardoor zijn ploeg constant in de achtervolging moest. WEC toonde veel veerkracht en hield uiteindelijk toch nog een puntje over aan deze wedstrijd. SDDL trainer Antwan van Rijn leek op deze zondagmiddag 10 jaar ouder geworden te zijn. Telkens weer kwam zijn ploeg op een voorsprong, maar door niet scherp te verdedigen en door naïeve fouten slaagde WEC er steeds weer in om terug te komen in de wedstrijd. Net voor rust scoorde WEC een cruciale goal en tot 2x toe neemt SDDL een voorsprong na de rust maar die wordt binnen een paar minuten weer teniet gedaan. Als SDDL gewoon doet wat ze moeten doen dan had men 3 punten meegenomen vanuit Wijbosch. Want 4x scoren zou toch voldoende moeten zijn. Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niet zoveel op en blijven ze hangen in de onderste regionen. Aanstaande zondag wacht een zware wedstrijd voor SDDL want dan komt Berghem Sport, titelkandidaat in deze klasse, op bezoek.

WEC – SDDL 4-4 (1-2). 15. 0-1 J. de Loijer, 30. 0-2 J. Zeegers, 44. R. Verbakel 1-2 (pen), 53. R. Van de Ven 2-2, 77. 2-3 T. Klievink, 78. R. Verbakel 3-3, 82. T. Klievink 3-4 (pen), 85. R. Verbakel 4-4.