Speler van het jaar 2019

Speler van het jaar 2019

16-6-2019

Ook voor SDDL 1 is het seizoen voorbij. Het was tevens ook het laatste seizoen dat SDDL 1 te bewonderen was op de velden omdat het volgend jaar verder gaat met VVR onder de nieuwe naam VESTA. Ook dit seizoen werd er weer een speler van het jaar verkiezing georganiseerd. Vorig jaar was het Maarten Megens die de trofee in de wacht wist te slepen. Wie zou het dit jaar worden????

Eerst even het seizoen 2018/2019. SDDL 1 begon goed aan het seizoen en deed mee om de bovenste plaatsen. Daarna kwam er een slechte periode en duikelde men in de stand, maar door een goede serie vanaf de winterstop was een keurige  6e plaats het eindresultaat. Verder stoppen er ook een aantal mensen bij SDDL 1.  Na 4 jaar gaat trainer Antwan van Rijn zijn heil beproeven in Vinkel. Antwan was toe aan een nieuwe uitdaging en zeker met het oog op een mogelijke fusie was dit een mooi moment. In die 4 seizoenen bleef SDDL alle seizoenen probleemloos in de 4e klasse. Behalve zijn resultaten was hij echt een trainer die paste bij een dorpsclub als SDDL en dat is zeker niet onbelangrijk!!! Namens SDDL willen wij Antwan hartelijk bedanken voor de 4 seizoenen en wensen hem veel succes toe bij EVVC. Verder stoppen van de ”oudgedienden”  Frenk Zegers, Bjorn Rikken en Ties Klievink bij SDDL 1. Ook Guido de Vocht, Christian ”GOLDEN GOAL” van Thiel en Marijn Maas gaan dit doen. Zonder iemand tekort te doen was vooral Ties Klievink één van de bepalende spelers van de laatste 10 jaar. Ook bij het vertrek van deze spelers wordt binnenkort nog wat uitgebreider stil te staan.

Maar dan nu terug naar de verkiezing. De aanmoedigingsprijs was voor Rick Schoenmakers. Rick heeft de juiste mentaliteit, miste dit seizoen maar 2 trainingen (samen met Sietse Suppers de hoogste opkomst) en is iemand die er altijd voor gaat.

De trofee voor speler van het jaar tenslotte was dit jaar voor Jordy de Loyer. Dit seizoen was hij topscoorder met 16 doelpunten en in veel wedstrijden van grote waarde voor SDDL 1. Voorheen was Jordy meer een middenvelder, maar dit seizoen is hij verhuisd naar de voorhoede. Door zijn snelheid, wendbaarheid en goede techniek heeft hij elke wedstrijd wel momenten die voor gevaar zorgen. Dit werd door de rapporteurs ook als zodanig beoordeeld en dus is dit een juiste keuze.