Verdiende overwinning voor SDDL tegen Festillent

4-4-2016

SDDL pakte een verdiende overwinning op bezoek bij Festillent. De basis werd gelegd in het eerste half uur van de wedstrijd toen SDDL heer en meester was en de gastheer op alle fronten aftroefde. Matchwinner was Daan Klievink die na een kwartier de enigste treffer van deze wedstrijd scoorde.

Ondereen mooi lentezonnetje trapten Festillent en SDDL af voor deze wedstrijd. Voor Festillent stond er niet veel meer op het spel, ze maken geen kans meer op een periode en meer dan een plekje in de middenmoot zit er dit seizoen niet in. SDDL daarentegen is nog steeds niet veilig en kan elk puntje goed gebruiken. SDDL kwam furieus uit de startblokken en troefde Festillent op alle fronten af. SDDL was feller, wonnen meer duels en combineerden ook veel beter dan de ploeg uit Zeeland, waar de scherpte in de beginfase totaal ontbrak. Het was dan ook niet meer dan logisch dat SDDL als eerste scoorde. Na een mooie aanval werd de bal terug gelegd richting de 16-meter waar Daan Klievink koelbloedig zorgde voor 0-1. Ook na dit doelpunt bleef SDDL de betere ploeg. Het enigste verwijt dat men SDDL kon maken in deze eerste helft was dat men niet meer scoorde, want voor de rest speelde de Demense ploeg een prima wedstrijd.

Na de pauze stond er een ander Festillent binnen de lijnen. Er werd meer strijd geleverd en SDDL had het zichtbaar moeilijk. Festillent creëerde enkele goede kansen, maar de bal ging er niet in. Naarmate de 2e helft vorderde kwam SDDL weer beter in de wedstrijd en kreeg het een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar Daan Klievink faalde in de afwerking. Festillent bleef zodoende hoop houden op een puntje, maar de Demense verdediging bleef fier overeind en doelman Maarten Megens hield zijn doel schoon. De eindstand bleef daardoor dus 0-1.

Gezien de hele wedstrijd een terechte overwinning. Zeker de eerste helft was SDDL heer en meester en speelde het een prima wedstrijd. Festillent had niks in te brengen tegen de Demense ploeg. De voorsprong was dan ook een logisch gevolg. Na de rust werd Festillent pas wakker, maar SDDL hield goed stand. Beide ploegen kregen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer. Door de nederlaag dreigt het seizoen voor Festillent uit te gaan als een nachtkaars. SDDL daarentegen behoud door deze overwinning een voorsprong op WEC en WHV en heeft nog een paar punten nodig voor handhaving. Als de lijn van de laatste 2 wedstrijden wordt doorgezet, dan mag dat eigenlijk geen probleem zijn voor de formatie van Antwan van Rijn. Zondag krijgt SDDL bezoek van Boskant die afgelopen zondag nog knap wisten te winnen van NLC ’03.

Festilent – SDDL 0-1 (0-1). 13. D. Klievink 0-1.