Voetbalplaatjes zeer in trek

Voetbalplaatjes zeer in trek

Ook Over d’n Dam is meer dan tuk op voetbalplaatjes met plaatselijke vedetten. De spaaractie versterkt de toch al zo sterke band in de gemeenschap.

In Ravenstein is net een nieuwe winkel geopend van de COOP en die wilden wel een promotiestunt gaan doen. SDDL werd benaderd en zo is het balletje gaan rolllen. En dus staan de spelers, clubleden en vrijwilligers van SDDL, net als alle jeugdleden van de SDDL/VVR combinatie met hun begeleiding opĀ een plaatje. Afgelopen zaterdag ontvingen alle leden van deze verenigingen een gratis spaaralbum met een eerste setje voetbalplaatjes.

SDDL-voorzitter Lambert Vervoort is in zijn nopjes met deze spaaractie. Vervoort: ,,Ik ben trots en voel me enorm vereerd dat wij zijn benaderd voor deze leuke actie. Normaal gesproken worden alleen grote clubs uitgenodigd om mee te doen met dit soort dingen, maar nu staat ons kleine SDDL in de schijnwerpers.”

De nog acht weken durende actie maakt veel los in de gemeenschap van Over d’n Dam; iedereen kent wel iemand die in het album staat. Of er wellicht zelf in figureert. Overal wordt positief gereageerd; ijlings worden ruilacties opgezet en spaarinstructies aan kennissen en familieleden gegeven. Dit om te zorgen dat alle spaaralbums compleet worden en dat vooral de eigen kroost of kleinkinderen niet ontbreken, natuurlijk. De actie zorgt er voor dat iedereen naar Ravenstein gaat om te winkelen, want de plaatjes zijn zeer gewild

SDDL-huisfotograaf Theo Rutjes is verantwoordelijk voor de niet minder dan 457 foto’s die op de plaatjes staan afgebeeld. Rutjes: ,,Al met al was het een hele exercitie, waarbij alles vrij strak geregeld was en er vaak minder dan een minuut tijd was per (groeps)foto. Op een laptop werd een secure administratie bijgehouden, zodat we zeker wisten dat alle bij de foto’s behorende namen juist gespeld zouden worden.”

Het resultaat mag er dan ook wezen. Het is een mooie herinnering voor later want zo’n plaatjesboek is waarschijnlijk maar een eenmalige gebeurtenis.