Voorbeschouwing Achates 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Achates 1 – SDDL 1

17-2-2018

Na het moeizame gelijkspel tegen Milsbeek mag SDDL nu afreizen naar Ottersum om daar aan te treden tegen Achates. De vaandelteams van beide clubs hebben nog nooit een officiële wedstrijd tegen elkaar gevoetbald of het moet wel heel lang geleden zijn. Dat is wel het mooie aan deze klasse dat je clubs tegenkomt waartegen je nog nooit hebt gevoetbald.

Zoals gezegd is Achates een grote onbekende voor SDDL. Achates speelt nu alweer voor het 4e seizoen in de 4e klasse, maar in de seizoenen daarvoor speelde de club 3e klasse en zelfs 2e klasse. In het seizoen 2013/2014 degradeerde Achates naar de 4e klasse samen met Herpinia. Daar waar Herpinia toen in een vrije val kwam, handhaafde Achates zich keurig in de 4e klasse. Vorig seizoen eindigde men in de middenmoot op de 6e plaats. Ook nu staat de club uit Ottersum weer in de middenmoot. Het heeft momenteel 8 punten minder als SDDL. Wat opvalt is dat Achates het in uitwedstrijden aanmerkelijk beter doet dan in thuiswedstrijden. Uit 7 thuiswedstrijden behaalde men maar 8 punten, terwijl de 5 uitwedstrijden maar liefst 9 punten opleverden door overwinningen tegen Achilles Reek, DSV en Heijen. Het grote verschil met SDDL lijkt hem te zitten in het scorend vermogen. Tot nu toe werd er pas 16x gescoord en de meeste wedstrijden worden maar net gewonnen of net verloren. Een echte topscorer hebben ze niet. De meest scorende speler heeft er pas 3 in liggen. Dit alles samen zorgt er voor dat Achates nu staat op de 8e plaats en vrijuit kan voetballen. Ze zitten te ver af van de bovenste ploegen en de voorsprong op de onderste ploegen is dermate groot dat ze daar ook niet bang voor hoeven te zjjn.

SDDL speelde 4 februari een moeizame wedstrijd tegen Milsbeek. Door een doelpunt in de allerlaatste minuut van Jordy de Loijer mocht SDDL nog een puntje bijschrijven en daardoor blijft SDDL boven aan staan in deze klasse. Daar waar ze vorig seizoen nog in de degradatiezone zaten rond deze periode, is het nu al zo dat je kan zeggen dat SDDL alleen nog maar naar boven moet kijken. Er zijn nog steeds 7 ploegen die kans maken op de titel en de onderlinge verschillen zijn ontzettend klein. Echt uitgesproken favorieten zijn er niet en het team dat goed uit de winterstop gaat komen en daar een serie kan neerzetten doet goede zaken. In deze competitie heeft SDDL ook wel mindere wedstrijden gespeeld, maar zakte de ploeg niet zo ver door de ondergrens als voorheen. En op dat punt heeft SDDL de grootste winst geboekt in vergelijking met voorgaande seizoenen tot nu toe. Een ander pluspunt is dat SDDL verdedigend minder weg geeft als andere seizoenen. Daar waar SDDL altijd wel makkelijk scoort, krijgen ze nu aanmerkelijk minder goals tegen en dat is een voorwaarde om in de top te kunnen mee draaien. Wat wel opvalt is dat SDDL in uitwedstrijden aanmerkelijk meer moeite heeft om te scoren, maar dat ze ook minder goals tegen krijgen in vergelijking met de thuiswedstrijden.

Zondag kan het alle kanten op, al lijkt SDDL iets in het voordeel te zijn. SDDL zal deze wedstrijd ook weer moeten benaderen als een lastige wedstrijd. Want met die instelling is SDDL voor iedere tegenstander een gevaarlijke ploeg. Als iedereen één stapje minder doet, dan kun je zo’n wedstrijd zo maar verliezen en dat is misschien wel de valkuil voor SDDL. De wedstrijd begint  om 14.30 uur.