Voorbeschouwing Boxtel 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Boxtel 1 – SDDL 1

10-5-2019

Met nog 3 wedstrijden te spelen voor alle clubs nadert het seizoen zijn einde. SDDL mag daarvoor afreizen naar Boxtel om aldaar de strijd aan te gaan met Boxtel. Na 2 nederlagen in de laatste 2 wedstrijden wordt het eigenlijk wel weer tijd voor punten. In de thuiswedstrijd wist SDDL met 2-1 te winnen en hopelijk wordt het ook in de uitwedstrijd weer zo’n uitslag.

In deze wedstrijd staat voor beide ploegen niet veel op het spel.. De absolute topper van het weekend is natuurlijk Nijnsel tegen Avesteyn. Avesteyn heeft de laatste wedstrijden zoveel punten laten liggen dat Nijnsel nu een voorsprong heeft van 4 punten. Alleen bij een overwinning van Avesteyn keert de spanning nog wat terug, bij elke andere uitslag kan Nijnsel de platte kar alvast gereed gaan maken. Onderin is het ook spannend om te zien wie er gaat degraderen. Aangezien VVR en SDDL samen gaan voetballen als 1 club in het komende seizoen zou het zomaar kunnen zijn dat er niemand direct degradeert. VESTA, de nieuwe fusieclub, blijft in ieder geval actief in de 4e klasse omdat de KNVB heeft bepaald dat de nieuwe vereniging uit gaat komen in de klasse van de hoogst spelende vereniging. Dus als VVR onverhoopt op de laatste plaats blijft staan, dan heeft dit geen gevolgen voor het nieuwe seizoen. 2 Clubs die in een felle strijd zijn verwikkeld, Herpinia en Vorstenbosche Boys, om die nacompetitieplaats voor degradatie naar de 5e klasse, komen elkaar tegen in Vorstenbosch. Als Herpinia dit verliest, dan gaan ze in grote problemen komen om die nacompetitie te ontlopen. Bij winst komt Vorstenbossche Boys op die plaats te staan.

Boxtel speelt dit seizoen al voor het 3e jaar in de 4e klasse, maar daarvoor kwamen ze 5 jaar uit in de 3e klasse. De Boxtelse ploeg staat momenteel in de middenmoot en is bezig aan een leuke serie. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 3 gewonnen en 2 eindigden in een gelijkspel. Toevallig waren de overwinningen allemaal in eigen huis, dus SDDL gaat het lastig krijgen. Op de ranglijst is er een verschil van 3 punten in het voordeel van SDDL dus bij winst komen beide ploegen allebei op 30 punten. In de 3e periode doet Boxtel het vrij aardig en heeft nog geen nederlaag geleden. Kans op het behalen van een periode is er niet omdat de top4 ook nu weer ruim boven de andere ploegen staan. Opvallend is nog dat Boxtel relatief gezien moeilijk scoort, maar ook weinig doelpunten tegen krijgt.

Bij SDDL ligt dit anders. SDDL scoort redelijk veel, maar krijgt er ook te veel tegen. Daar moet wel bij vermeld worden dat er een paar grote nederlagen waren, waardoor dit een beetje een vertekend beeld is. Zoals eerder vermeld wordt dit het laatste seizoen in de 4e klasse onder de naam SDDL. Volgend seizoen slaan SDDL en VV Ravenstein de handen ineen en wordt VESTA de nieuwe club, die dan ook gaat uitkomen in de 4e klasse. SDDL heeft weer wat goed te maken na 2 nederlagen, maar dit wordt niet gemakkelijk. In de thuiswedstrijd was er een 2-1 overwinning waarbij beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. In de 3e periode doet SDDL het niet echt geweldig met een 9e plaats. Dus op basis hiervan is moeilijk in te schatten wat het zal gaan worden. Maar een fit en gretig SDDL heeft zeker kans. We gaan het zien!!!!!!!