Voorbeschouwing Constantia 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Constantia 1 – SDDL 1

25 oktober 2017

Aanstaande zondag staat er voor SDDL wederom een topper op het programma. Afgelopen zondag werd nummer 3 Juliana Mill verslagen met 3-1, nu mag men aantreden tegen lijstaanvoerder Constantia. De 1e periode gaat over 8 wedstrijden en dit is wedstrijd nummer 6. Een nederlaag is funest wat betreft eventuele periodekansen. Dus eigenlijk is alleen een overwinning datgene wat telt.

Maar dat is gemakkelijker gezegd als gedaan. Constantia is de ploeg in vorm en is misschien wel de belangrijkste kandidaat om kampioen te worden in deze klasse. Vorig jaar bereikte men de nacompetitie en ook dit seizoen is dat minimaal het streven. De laatste paar seizoenen draait men al mee in de top van de 4e klasse en het lijkt een kwestie van tijd wanneer Constantia ook een keer daadwerkelijk gaat promoveren. Bovendien is de ploeg in thuiswedstrijden moeilijk te verslaan. Vorig seizoen kon alleen Herpinia maar de zege meenemen uit Wanroij, alle andere thuiswedstrijden werd er niet verloren. Dit seizoen is Constantia de enigste ploeg met Herpinia zonder nederlaag. De eerste wedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen SIOL, de resterende wedstrijden werden allemaal gewonnen.  De komende weken worden voor Constantia wel de weken van de waarheid. Behalve SDDL komen ook de huidige nummers 3 en 4, Herpinia en Achates in het strijdperk tegen de Wanroijse ploeg. Als ze na deze wedstrijden nog koploper zijn, dan zijn ze ook de terechte periodekampioen. Er zijn 2 spelers die veel scoren namelijk  Ruud van Duijnhoven en Milano vd Cruijsen. 9 van de 15 treffers komen op hun conto. Als zij van het scoren kunnen  worden gehouden, dan is SDDL al een eind op de goede weg.

SDDL is bezig aan een goed seizoen tot nu toe. Alleen tegen Achilles Reek werd verloren, na een erbarmelijk slechte 1e helft. De andere wedstrijden werden gewonnen. Dit alles resulteert in een mooie 2e plaats en in die positie heeft SDDL in de 4e klasse al lang niet meer gestaan. Goed aan de competitie beginnen is belangrijk en zorgt er tevens voor dat alles veel lekkerder loopt. De laatste jaren was de seizoenstart meestal slecht en als je eenmaal zit in de hoek waar de klappen vallen, dan is het lastig om daaruit te komen. OKSV heeft daar op dit moment mee te maken bijvoorbeeld. SDDL heeft daar gelukkig geen last van. Tegen Juliana Mill werd afgelopen zondag soeverein gewonnen en dat geeft weer een stukje vertrouwen naar de wedstrijd van zondag toe. SDDL is na Constantia de meest scorende ploeg en ook de verdediging krijgt minder doelpunten tegen als vorig seizoen tot nu toe. Het enigste wat SDDL nog niet is gelukt om de gehele wedstrijd een constant niveau te halen. In elke wedstrijd werden sterke fases afgewisseld met een mindere periode en dat kan tegen Constantia wel eens de doorslag gaan geven aangezien Constantia een makkelijk scorende ploeg is. Wat betreft de teamspirit zit het wel goed, nu is het zaak om dit een hele wedstrijd vol te houden. Alleen op die manier maakt SDDL kans op een resultaat tegen Constantia.