Voorbeschouwing DVG 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing DVG 1 – SDDL 1

3-10-2019

Ook deze keer staat er een uitwedstrijd op het programma voor het vlaggeschip van SDDL. Na de overwinning in Oss tegen CITO is DVG uit Liempde de volgende tegenstander. De grote vraag is of SDDL ook na deze wedstrijd nog zonder puntverlies zal zijn aangezien de eerste 2 wedfstrijden winnend werden afgesloten.

Eerst een klein stukje geschiedenis want DVG is niet helemaal een onbekende tegenstander. In het seizoen 2013/2014 en seizoen 2014/2015 kwam SDDL deze tegenstander ook al tegen. DVG (afkorting staat voor De VooruitGang) kwam vorig seizoen uit in de 3e klasse en was het jaar daarvoor gepromoveerd vanuit de 4e klasse. Afgelopen seizoen werd er gedegradeerd via de nacompetitie nadat ze op de 12e plek waren geƫindigd. Ze kwamen maar 2 punten tekort voor directe handhaving. In het laatste seizoen dat beide teams elkaar tegen kwamen was er een 4-1 overwinning voor DVG in Demen en in Liempde werd het 1-1. In die wedstrijden was DVG een stugge, hardwerkende ploeg die zich niet gauw gewonnen gaf. De competitie is nu pas 2 wedstrijden onderweg, dus over de kracht van DVG is moeilijk iets te zeggen. De eerste wedstrijd werd er thuis met 2-1 gewonnen van Nijnsel, terwijl de 2e wedstrijd nipt met 3-2 werd verloren van Avesteyn. Dus op dit moment staat DVG in de brede middenmoot.

SDDL mag spreken van een voortreffelijke competitiestart want er kan niet beter worden begonnen. Allebei de wedstrijden werden tot nu toe gewonnen en dat betekent 6 punten en samen met Avesteijn wordt de koppositie bekleed. En al zat het SDDL in beide wedstrijden absoluut niet tegen, een goed begin is belangrijk voor het verdere verloop van de competitie. De ploeg krijgt meer vertrouwen en hoeft even nog niet naar beneden te kijken. Dit wil echter niets zeggen over de wedstrijd tegen DVG. Zoals al vaker gemeld, kan SDDL iedere tegenstander pijn doen als ze de juiste vorm hebben, maar kan het ook tegen iedereen punten verspelen als ze te slap aan de wedstrijd beginnen. Inzet en beleving zal er ten alle tijden moeten zijn omdat SDDL het zich niet kan permitteren om op 90 % te voetballen. Dus de wedstrijd kan zondag zo bezien alle kanten op.