Voorbeschouwing HBV 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing HBV 1 – SDDL 1

15-11-2017

De 1e periode zit er bijna op. SDDL gaat voor zijn laatste wedstrijd op bezoek in Beers. De periode kan SDDL niet meer halen, maar bij een overwinning  is de 3e plaats op de ranglijst een feit en dat is iets waar vooraf maar weinig mensen rekening hadden gehouden.

De voorbereiding van SDDL liep niet bepaald op rolletjes. In de beker werd er verloren van NLC ’03 en gelijk gespeeld tegen GVV ’57 in een bar slechte wedstrijd. De ommekeer kwam eigenlijk in de laatste bekerwedstrijd tegen Ravenstein. Behalve de overwinning werd er ook leuk gevoetbald met vooral veel strijd, passie en inzet. En die laatste 3 eigenschappen moeten aanwezig zijn voor het behalen van goede resultaten. Alleen op kwaliteit gaat SDDL het echt niet redden namelijk. In de 1e wedstrijd werd er met het nodige geluk gewonnen van Milsbeek en het gewenste scenario was daar. Het is van het grootste belang om de competitie goed te beginnen om zo met het nodige zelfvertrouwen naar de volgende wedstrijd te gaan. De laatste jaren lukte SDDL dit net niet waardoor ze vaak in het begin van de competitie in de onderste regionen mee draaiden. Vanaf het begin zit SDDL in een positieve flow en dat komt het spel ten goede. Nu was het niet zo dat alle wedstrijden goed werd gevoetbald, wel was er vaak inzet en strijdlust en de bereidheid om voor elkaar te willen werken. Alleen thuis tegen Achilles Reek was SDDL een half uur lang de onderliggende partij, in alle andere wedstrijden was men beter of minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander. De behaalde punten zijn dan ook overal terecht opgehaald en daar kun je de ploeg alleen maar voor complimenteren.

Het is nu van belang om deze lijn door te trekken tegen HBV. HBV won vorig seizoen 2x tegen SDDL. De uitwedstrijd werd toen met 4-3 verloren en dat was eigenlijk totaal onnodig. Maar in de tussentijd is er wel het nodige veranderd. Daar waar SDDL zijn selectie redelijk op peil kon houden, gingen er bij HBV nogal wat spelers weg. Het gevolg hiervan is dat HBV een heel ander jeugdiger team heeft dan vorig seizoen en dat zie je terug op de ranglijst. Daar waar ze vorig seizoen nog lekker mee deden in de stand, is het nu allemaal wat moeizamer. De openingswedstrijd tegen OKSV werd dan nog wel gewonnen met 1-0 (doelpunt in de blessuretijd van de 2e helft!!), daarna wisten ze alleen nog tegen Heijen en SIOL een punt te pakken. De laatste 3 wedstrijden werden allemaal verloren en het gevolg is 5 punten en een 11e plaats op de ranglijst. Het scoren vormt het grootste probleem voor de Beerse ploeg. Tot nu toe wist men maar 5x te scoren en alleen OKSV doet dit slechter.

SDDL staat er zoals gezegd goed voor. Een 3e plaats op de ranglijst door 5 overwinningen en 2 nederlagen. De Demense ploeg scoort bovendien gemakkelijk. In elke wedstrijd wist men 2x of meer te scoren, alleen Constantia wist de Demense voorwaartsen met moeite van het scoren af te houden. Dus als je deze statistieken langs elkaar legt, dan is SDDL toch wel de favoriet. Maar daar kan ook een gevaar in schuilen dat er te gemakkelijk over wordt gedacht. En dat kan SDDL zich niet veroorloven. En dan kom ik toch weer terug met datgene waar ik deze voorbeschouwing ook mee begon. Als de passie, strijd en bereidheid om voor elkaar te willen werken er weer is en men voetbalt naar de mogelijkheden dan is er een goede kans dat SDDL huiswaarts gaat met 3 punten.