Voorbeschouwing Milsbeek 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Milsbeek 1 – SDDL 1

21-9-2017

Eindelijk is het weer zover. De bal gaat weer rollen in competitieverband. De voorbereiding is nu voorbij en het gaat nu echt beginnen. Was SDDL gedurende 5 seizoenen ingedeeld in de 4e klasse H, het 6e seizoen in de 4e klasse is men ingedeeld in de 4e klasse G. Dit betekent dat behalve een paar ”bekende” clubs er ook ”nieuwe onbekende”  tegenstanders zijn in deze competitie. In het seizoen 2012/2013, het debuutjaar in de 4e klasse, was Milsbeek ook de tegenstander.

De 4e klasse G strekt zich uit van Megen tot Heijen. Dit jaar zijn Ulysses en OKSV in deze regio gepromoveerd vanuit de 5e klasse en dat zijn tegenstanders waar SDDL al een aantal jaar niet meer tegen heeft gevoetbald in competitieverband. Richting Gennep krijgt SDDL te maken met clubs waartegen SDDL bijna nooit voetbalt in de competitie. Dus het is moeilijk te zeggen wat je daarvan moet verwachten.

Eén van deze clubs uit die regio is Milsbeek. 5 Jaar geleden was Milsbeek voor het laatst de tegenstander van SDDL. In het 1e jaar 4e klasse had SDDL het toen erg moeilijk in het begin. Vooral in de beginfase sprokkelde men mondjesmaat de punten bij elkaar en SDDL was constant te vinden in de degradatiezone. De overgang van middenmoot 5e klasse naar de 4e klasse was erg groot en iedereen moest duidelijk wennen aan het hogere niveau. Milsbeek was dat seizoen erg voortvarend begonnen en de eerste 9 wedstrijden was men de ongenaakbare koploper en was er nog geen wedstrijd verloren. De eerste periodetitel was binnen en toen kwam het kleine en onbekende SDDL op bezoek in Milsbeek. Op voorhand leek dit een ongelijke strijd en Milsbeek dacht dit varkentje wel eventjes te gaan wassen, maar dit was in dat seizoen de wedstrijd die zorgde voor de ommekeer bij   SDDL. Milsbeek was veel sterker en met hangen en wurgen bleef SDDL overeind. Uit de spaarzame kansen wist SDDL wel te scoren en na 90 minuten stond er een 1-3 uitslag op het scorebord. Dit was toen zo’n wedstrijd dat alles de goede kant opviel voor SDDL en dat het bij Milsbeek maar niet wou lukken. Na deze wedstrijd ging het bergopwaarts bij SDDL en uiteindelijk werd de competitie net boven de degradatiestreep afgesloten.

Maar dat was toen. In de tussenliggende jaren is SDDL een stabiele 4e klasser geworden, die mooi mee doet in de 4e klasse. Milsbeek draaide elk jaar mee in de top en uiteindelijk lukte het de club 2 seizoenen geleden om te promoveren naar de 3e klasse. In het 1e seizoen was er direct weer degradatie waardoor Milsbeek nu weer uitkomt in de 4e klasse. Het is op voorhand moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen zijn. Bij SDDL zijn er een paar spelers gestopt, terwijl bij Milsbeek een flinke metamorfose heeft plaatsgevonden. Een aantal spelers is na de degradatie vertrokken naar elders en er zijn weer een aantal nieuwe spelers bij gekomen. En het is altijd maar weer de vraag of dat klikt met elkaar en of ze in het begin van de competitie al ingespeeld zijn. De wedstrijd in Milsbeek is verzet naar zaterdag 23 september, aanvang 17.30 uur.