Voorbeschouwing NLC ’03  1- SDDL 1

Voorbeschouwing NLC ’03 1- SDDL 1

15-11-2018

Na het gelijke spel tegen Ravenstein was er eindelijk een vrij weekend voor de mannen van Antwan van Rijn. De draad wordt weer opgepakt met een uitwedstrijd tegen NLC ’03 en dat zijn traditiegetrouw vaak lastige wedstrijden voor SDDL.  En ook al staan ze in de onderste regionen momenteel, het zal ook dit keer geen makkie worden.

NLC ’03 promoveerde 1 jaar later als SDDL en dat betekent dat dit het 6e seizoen wordt in de 4e klasse voor de NorbertLittaCombinatie. De laatste 2 seizoenen waren beide clubs niet ingedeeld bij elkaar, maar de 3 seizoenen daarvoor wel en gelukkig is dat ook dit seizoen weer het geval. De laatste 2 seizoenen eindigde NLC ’03 keurig in de middenmoot en daar hopen ze dit jaar ook weer te eindigen. Op dit moment staan ze op de 13e plaats, terwijl SDDL momenteel de 5e plaats bezet. Het onderlinge verschil is echter maar 4 punten en dat geeft meteen aan dat de onderlinge verschillen tussen de meeste ploegen niet al te groot is. Alleen Avesteyn lijkt er nu iets bovenuit te steken terwijl Herpinia het momenteel erg zwaar heeft. De rest van de ploegen lijken best aan elkaar gewaagd dus pas rond de winterstop kun je een voorzichtige eerste balans opmaken hoe de diverse ploegen er voor staan. Nulandia en Nijnsel hebben de weg omhoog ingezet, CITO valt misschien wat tegen, maar gezien de uitslagen is er voor de rest geen peil op te trekken.

NLC ’03 won van CITO en Vorstenbosche Boys, terwijl er gelijk werd gespeeld tegen SCMH. In 7 wedstrijden wist men maar 5x te scoren en dat lijkt meteen het grootste probleem voor de ploeg. 3 Van de 5 doelpunten werden gemaakt door Wouter Bijl en het wordt in ieder geval belangrijk om hem af te stoppen. Dit betekent tegelijkertijd dat de verdediging van NLC ’03 zich bijna geen fout kan permitteren en wellicht zorgt dat onbewust toch voor wat extra druk. Een overwinning van NLC ’03 betekent dat ze meteen weer in de brede middenmoot staan en daar zullen de rood-zwarten alles voor uit de kast halen.

SDDL scoort veel, maar krijgt er ook veel tegen getuige het doelsaldo van 12-12. Er werd 2x verloren (DVG en Avesteyn) en dat zijn ook meteen de enigste wedstrijden waarin SDDL niet heeft gescoord. In de andere wedstrijden wist de Demense ploeg altijd 2x of meer te scoren. Als ze dat ook doen tegen NLC ’03 dan is er een goede kans dat ze met een resultaat huiswaarts kunnen keren gezien de problemen die er zijn wat betreft het maken van doelpunten. Maar ondanks dat we nu 7 wedstrijden onderweg zijn, is de constante vorm van begin vorig seizoen nu nog ver te zoeken. Mede door blessures worden goede wedstrijden afgewisseld met slechte wedstrijden. SDDL heeft de spelers met individuele klasse die een wedstrijd zo maar uit het niets kunnen beslissen. Dat is dit seizoen alweer een paar keer gebleken. Maar er zijn ook wedstrijden geweest waarin SDDL aanvallend bijna niks liet zien zoals tegen Avesteyn en DVG en dan ga je het in deze klasse niet redden. De ziekenboeg stroomt langzaam leeg en hopelijk zorgt dat voor wat meer rust in het elftal en komt dat het spel ten goede. Voor zondag lijkt het middenveld en de aanval de linies te zijn die het verschil moeten gaan maken. Als SDDL nu ook doet wat het meestal laat zien (dwz 2x scoren) dan bestaat er een goede kans op 3 punten. Echter, NLC ’03 heeft een stugge ploeg waartegen SDDL het nooit makkelijk heeft gehad. Dus zo gezien is het een wedstrijd waarvan op voorhand niet te zeggen is wie er gaat winnen. Bij winst neemt SDDL een flinke voorsprong op NLC ’03 van 7 punten, terwijl bij een nederlaag het verschil maar 1 punt bedraagt. En juist daarin zit het grote belang van deze wedstrijd. Kan SDDL wegblijven uit de onderste regionen door te winnen of komt NLC ’03 bijna op gelijke hoogte als SDDL verliest. Aanstaande zondag om 16.15 uur weten we meer!!!!!!