Voorbeschouwing SCMH 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing SCMH 1 – SDDL 1

8-2-2019

Als de weergoden het toelaten dan mag SDDL zondag aantreden tegen SCMH. SCMH heeft evenveel punten als SDDL, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. In de openingswedstrijd werd er enigszins gelukkig gewonnen tegen SCMH met 2-1. Gezien de stand zou een overwinning ook nu weer welkom zijn.

SDDL, nummer 8, gaat op bezoek in Mariaheide om aan te treden tegen SCMH, de nummer 9. Zoals gezegd hebben beide ploegen 14 punten, maar SCMH heeft 1 wedstrijd meer gespeeld. Door het weer van de afgelopen weken is er een vertekende ranglijst. Er zijn ploegen die al 13 wedstrijden hebben gespeeld, maar er zijn ook ploegen met nog maar 10 wedstrijden. Op dit moment bestaat de top uit 4 ploegen namelijk Avesteijn, DVG, Nijnsel en Nulandia. Vanaf plaats 5 tot plaats 14 is er nog geen enkele ploeg veilig dus de komende wedstrijden worden bepalend wie zich uit de degradatiezorgen speelt en welke ploegen in degradatienood komen. Dus ook SDDL en SCMH zitten daarbij.

Na de winterstop hebben beide ploegen 1x mogen voetballen en allebei wisten ze geen punten bij te schrijven. SDDL verloor kansloos uit tegen Nijnsel, terwijl SCMH nipt verloor tegen DVG met 1-0. Waarschijnlijk wordt het een open wedstrijd want beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken en de winnaar krijgt iets meer lucht. De verliezer daarentegen zal naar onderen moeten kijken en dat willen beide ploegen ongetwijfeld willen voorkomen.

De laatste wedstrijden heeft SDDL het moeilijker, mede door blessures. Daar men in het begin van de competitie in de top van de ranglijst te vinden was, is het na deze start steeds iets bergafwaarts gegaan. Op de ranglijst zakt men steeds iets verder naar beneden en dus is elke wedstrijd voorlopig een soort van finale. De onderlinge verschillen zijn niet al te groot en er zal gestreden moeten gaan worden om in de 4e klasse te blijven. SDDL heeft momenteel wel een ploeg die dit zou moeten kunnen bewerkstelligen, maar dan moeten er niet te veel blessures zijn. Een paar nederlagen zorgt er voor dat je in de problemen gaat komen, terwijl een paar overwinningen zorgt dat de onderste regionen uit beeld raken. Voor SCMH en nog 5 of 6 ploegen geldt hetzelfde dus de komende maanden kan er nog van alles gebeuren in deze klasse en het is onmogelijk om nu te zeggen wie er aan het kortste eind gaat trekken.