Voorbeschouwing SDDL 1 – Achilles Reek 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Achilles Reek 1

28-8-2017

In de 2e wedstrijd van het seizoen komt Achilles Reek op bezoek in Demen. De vraag is of SDDL een passend vervolg heeft op de overwinning in de openingswedstrijd. De laatste seizoenen kende SDDL een matige tot slechte seizoenstart. Een overwinning zou om deze reden van heel groot belang kunnen zijn.

In het begin van de competitie is het altijd maar afwachten hoe alles er voor staat. Dit geldt voor SDDL, maar zeker ook voor Achilles Reek. Achilles Reek verloor de 1e wedstrijd met  2-1 tegen Achates. De Reekse ploeg start de competitie met een piepjonge selectie van zo’n 22 jaar gemiddeld. In hun debuutseizoen bleven ze via de nacompetitie in de 4e klasse en voor dit jaar is handhaving zonder nacompetitie de doelstelling. Achilles Reek weet nu wat er in de 4e klasse wordt gevraagd en dat is een voordeel. Achilles Reek stond het hele seizoen in de onderste regionen en dan wordt het moeilijk voetballen. Als er in het begin wat punten gepakt kunnen worden, dan gaat alles veel gemakkelijker.

SDDL is het seizoen goed gestart met een enigszins gelukkige overwinning tegen Milsbeek. Het is alleen even afwachten of iedereen weer fit is voor de confrontatie met Achilles Reek omdat er toch 3 spelers uitvielen met een blessure. Nog een overwinning zou een geweldige opsteker zijn en op papier behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Puur kwalitatief gezien lijkt SDDL over meer kwaliteiten te beschikken dan Achilles Reek, maar in de praktijk wil dit niet alles zeggen. Achilles Reek moet het voor een gedeelte hebben van instelling en mentaliteit en daar zal SDDL zich tegen moeten wapenen. SDDL moet in ieder geval scherper aan de wedstrijd beginnen als afgelopen zaterdag. In het 1e kwartier had men al op een 0-2 achterstand kunnen staan en dan wordt het moeilijk om dit nog om te buigen.

Vorig seizoen was daarvan een goed voorbeeld. In de uitwedstrijd was SDDL bij fases voetballend beter, maar op instelling en mentaliteit werd dit gecompenseerd door Achilles Reek. Uiteindelijk resulteerde dit in een overwinning voor Achilles Reek. In de thuiswedstrijd had SDDL hier een beter antwoord op en werden de punten in Demen gehouden.

Een goede competitiestart is van het grootste belang. Je komt dan in een rustiger vaarwater terecht, de sfeer wordt beter en je kunt meteen al weg komen uit de onderste regionen. De laatste seizoenen begon SDDL slecht en bleef het tot aan de winterstop kwakkelen met de Demense ploeg. Het zou mooi zijn als dat dit jaar eens anders zou gaan. En daarom is een overwinning toch wel belangrijk. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur op sportpark ”De 5 Stromen” te Demen.