Voorbeschouwing SDDL 1 – Avesteyn 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Avesteyn 1

15-3-2019

Als het weer het toelaat speelt SDDL 1 zondag een thuiswedstrijd tegen Avesteyn 1.  Avesteyn is de ploeg met de minste verliespunten en heeft in de titelstrijd alleen nog wat te duchten van Nijnsel. In de uitwedstrijd werd er kansloos verloren, dus SDDL is ongetwijfeld uit op revanche.

Avesteyn heeft 5 verliespunten minder als Nijnsel en heeft dus alles nog in eigen hand. Probleem voor de ploeg uit Dinther is dat ze maar liefst 3 wedstrijden minder hebben gespeeld dan Nijnsel, dus de titelstrijd ligt nog steeds open. Nijnsel steekt in een blakende vorm gezien het feit dat alle 6 de wedstrijden na de winterstop werden gewonnen. Avesteyn heeft na de winterstop pas 4 wedstrijden gespeeld waarvan er 3 werden gewonnen en 1 keer werd er verloren tegen DVG. Net voor de winterstop had Avesteyn een grote voorsprong en was het alleen de vraag wanneer ze het zouden worden. Op dit moment loopt het allemaal net wat stroever en dus is de titelstrijd zeker nog niet gelopen. Avesteyn kan zich geen puntverlies meer permitteren en zal dus naar Demen komen om de 3 punten mee te nemen. Sterkste punt is de verdediging. In 14 wedstrijden kregen ze maar 8 doelpunten tegen en dat is veruit het minste van alle ploegen in deze klasse. De komende wedstrijden zal blijken of ze met de druk kunnen omgaan die er nu steeds meer bij komt kijken.

SDDL heeft de laatste wedstrijden goede zaken gedaan. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen en daardoor is er afstand genomen van de onderste regionen. Het gat met Herpinia is nu 11 punten en dat moet eigenlijk meer als voldoende zijn om uit de problemen te blijven. SDDL kan in zekere zin dus vrijuit voetballen en beschikt weer over een bijna fitte selectie. En als iedereen fit is, dan kan SDDL altijd wel voor een stuntje zorgen. In de laatste seizoenen schoot SDDL tegen een kampioenskandidaat altijd wel een paar keer uit hun slof dus waarom zou dat nu niet kunnen. Avesteyn staat er weliswaar erg goed voor, maar voelt nog de hete adem van Nijnsel in hun nek. De druk ligt bij Avesteyn en je ziet wel vaker dat ploegen daar moeilijk mee kunnen omgaan. Zoals gezegd werd de uitwedstrijd kansloos verloren. Op alle fronten werd SDDL daar overklast en dus was de nederlaag een logisch gevolg. Als de ploeg van Antwan van Rijn de gasten onder druk kan zetten, dan zou het zo maar eens een leuke wedstrijd kunnen worden met een verrassende uitslag. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, zullen we zondag gaan zien. Maar dan moet het weer wel een beetje mee werken……..