Voorbeschouwing SDDL 1 – Boskant 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Boskant 1

18-10-2019

Ook zondag mag SDDL weer aantreden op het eigen sportpark. Na afgelopen week een mooie overwinning te hebben geboekt op naaste buur Herpinia is het nu Boskant dat naar Demen mag afreizen. SDDL draait boven verwachting goed op dit moment, terwijl Boskant afgelopen zondag hun 1e overwinning boekte. Aan SDDL de taak om de zegereeks voort te zetten, al is dat nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Ook Boskant is voor SDDL geen geheel onbekende tegenstander. In het seizoen 2015/2016 kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst tegen in competitieverband. Toen was er winst voor Boskant in Boskant met 2-1 en in Demen werden de punten broederlijk gedeeld en werd het uiteindelijk 2-2. De laatste 2 seizoenen was Boskant ook 4e klasser, maar speelde men in een andere klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg van Mayk van Driel op een keurige 6e plaats en ook dit jaar gaat de ploeg voor een plekje in de middenmoot. Voor Boskant wordt dit alweer het 8e jaar in de 4e klasse. Dus dat betekent dat ze al jaren op een constant niveau mee draaien in deze klasse. SDDL speelt 1 seizoen minder in de 4e klasse en na een moeilijk 1e jaar wist de ploeg zich in de andere seizoenen toch weer steevast in de middenmoot te nestelen. Dus zo gezien hebben beide clubs wel degelijk raakvlakken.

In dit seizoen was de start van Boskant veelbelovend. In de 1e wedstrijd speelde men thuis gelijk tegen CITO, maar daarna ging het even wat minder. Zowel tegen Vorstenbosche Boys als VVR werd verloren en door deze nederlagen stond men bijna helemaal onderaan. Afgelopen zondag wist men de 1e overwinning te boeken van dit seizoen. Boxtel werd met 3-2 verslagen en dus werd de weg naar de middenmoot ingezet. Wat opvalt is dat de ploeg gemakkelijk scoort. Met 7 treffers scoorde de ploeg net zo veel als SDDL. Daar staat weer tegenover dat het op dit moment de ploeg is die het meeste de bal uit het net moet halen. Tot nu toe kreeg Boskant er al 9 om de oren, terwijl SDDL pas 3 tegentreffers te slikken kreeg. SDDL blijft maar winnen. Ook Herpinia kon de ploeg van Antwan van Rijn geen halt toe roepen. Een effectief spelend SDDL won met 3-1 en staat nu stevig in de top van deze klasse. Er was tussen beide ploegen niet echt sprake van een klasseverschil, maar het was SDDL die de punten in eigen huis hield. Dit seizoen zit het tot nu toe zeker nog niet tegen, maar het lijkt al wel duidelijk te zijn dat dit een moeilijk in te schatten klasse is.  Tot nu toe springt er nog geen ploeg boven uit en dat betekent dat het bijna elke week knokken wordt om de punten binnen te halen. Dus daar zit waarschijnlijk de grote valkuil voor SDDL. Gezien de standenlijst lijkt Boskant een te pakken tegenstander voor SDDL, maar zo is de praktijk niet altijd. Als iedereen er voor gaat, dan is winst zeker een mogelijkheid. Maar als er wordt gedacht dat we Boskant wel even gaan pakken, dan kan het ook zo maar een nederlaag worden.