Voorbeschouwing SDDL 1 – Boxtel 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Boxtel 1

23-11-2018

Zondag is Boxtel de tegenstander van SDDL. In deze klasse is Boxtel een ploeg waar SDDL nog nooit heeft tegen gespeeld in officiële wedstrijden en op dit moment staan beide ploegen op de ranglijst bijna gelijk. SDDL heeft slechts 1 puntje meer, terwijl het doelsaldo ook bijna met elkaar overeenkomt.

Avesteyn – Nijnsel is de onbetwiste topper in deze klasse van dit weekend. Alleen bij winst van Nijnsel wordt de competitie weer een beetje spannend. Als Avesteyn de 3 punten in eigen huis houd komt de ploeg eenzaam op kop te staan en lijkt de competitie al een beetje beslist. Maar daar gaat het nu niet over. SDDL speelt thuis tegen Boxtel en hopelijk kunnen er weer eens 3 punten bijgeschreven worden want de laatste overwinning dateert al weer van 14 oktober toen Herpinia aan de kant werd gezet. Sindsdien volgden er 2 nederlagen en 2x werden de punten gedeeld. Door deze resultaten is SDDL weggegleden naar de middenmoot. SDDL staat nu op de 6e plaats, maar de onderlinge verschillen zijn klein in deze klasse. Het gat met nummer 13 SCMH is maar 3 punten en dus is het belangrijk dat die 3 punten kunnen worden bijgeschreven. De laatste weken zit SDDL in een moeilijke fase waarin het spel zeer wisselvallig is te noemen. Het is nog steeds zo dat SDDL in deze klasse voor bijna niemand bang hoeft te zijn als alles loopt zoals het lopen moet. Alleen is dat nog niet het geval en dus zal er geknokt moeten worden en gestreden voor elke meter. En dan hoeft SDDL zeker niet te verliezen tegen Boxtel.

Boxtel zit momenteel een beetje in hetzelfde schuitje als SDDL. De ploeg staat  1 plekje onder de Demense ploeg met maar 1 puntje minder en nagenoeg hetzelfde doelsaldo. De laatste 2 wedstrijden werden allebei terecht verloren afgaande op de verslagen en ook Boxtel zit nu in een dipje. Mogelijk kan SDDL hier van profiteren, maar Boxtel is natuurlijk uit op eerherstel en zal getergd aan de aftrap verschijnen in Demen. In de laatste 2 wedstrijden kreeg de Boxtelse keeper maar liefst 7 treffers om zijn oren en daar liggen waarschijnlijk de kansen voor SDDL. Alleen heeft SDDL daar op dit moment ook wel wat moeite mee. In de laatste 3 wedstrijden kon men alleen tegen Ravenstein het net vinden, tegen Avesteyn en NLC ’03 werd er niet gescoord. Dus misschien is dit dan wel de juiste wedstrijd om dit te veranderen. Aftrap is zondag om 14.30 uur. Tot dan!!!!