Voorbeschouwing SDDL 1 – CITO 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – CITO 1

15-2-2019

Voor komend weekend wordt er een compleet programma afgewerkt en dat is voor de eerste keer in 2019. Na de regen van vorige week is er nu volop zon en dus gaat de competitie nu echt beginnen. In de 4e klasse I is het vooral onderin erg spannend. Er zijn nog minimaal 7 ploegen die kunnen degraderen of in aanmerking komen voor de nacompetitie om degradatiete voorkomen. Zowel SDDL als CITO behoren tot die groep.

Tussen de nummer 8 en de nummer 13 is slechts een kloof van 4 punten, terwijl nummer 14 Herpinia maar 3 punten achter nummer 13 Ravenstein staat. Dit seizoen degradeert alleen de nummer 14 rechtstreeks en gaat nummer 13 de nacompetitie in. Dus als je als 12e eindigt dan blijf je gewoon 4e klasser. Dit betekent dat een goede reeks van 3 of 4 wedstrijden kan betekenen dat je al bijna veilig staat. Aan de andere kant is het ook weer zo dat een paar achtereenvolgende nederlagen betekent dat je moet gaan vechten voor lijfsbehoud. In deze situatie zijn CITO en SDDL nu belandt, dus het belooft een spannend en heet middagje te worden op sportpark ”De 5 Stromen” te Demen.

Van CITO werd vooraf toch het nodige verwacht. Er waren weer wat nieuwe spelers en de selectie zag er op papier prima uit. CITO gold vooraf als een outsider voor promotie, maar deze status hebben ze vanaf het begin niet kunnen waarmaken. Ging het in de beginfase nog wel redelijk, daarna kwam de klad er in. De punten werden moeizaam bij elkaar gesprokkeld en CITO zakte steeds verder op de ranglijst. Van de laatste 5 wedstrijden werd er maar 1x gewonnen, de rest leverde geen punten op. Het gevolg is dat CITO nu terug te vinden is op de 12e plaats met een totaal van 11 punten. Maar toch blijft CITO een wisselvallige ploeg waar echt wel voetbal in zit. De technische bagage van de meeste spelers is meer dan behoorlijk en in veel wedstrijden is CITO echt niet zoveel de mindere als de tegenstander. Scoren blijft echter een probleem en daar zit hem het grote manco.

SDDL staat er niet veel beter voor. De start van de competitie was goed te noemen, maar ook bij SDDL werd alles steeds moeizamer. SDDL stond op een gegeven moment op de 3e plaats, maar is nu afgezakt naar de 9e plaats. En met 14 punten staan ze maar 3 punten boven CITO. Ook SDDL won maar één van haar laatste 5 wedstrijden en de andere 4 wedstrijden werden verloren. Het voetbal van de club uit Demen is de laatste tijd niet al te best en misschien dat een goed resultaat aanstaande zondag alles weer kan veranderen. Hopelijk wordt de groep weer wat completer, want het missen van een aantal basisspelers doet zich toch wel degelijk voelen. Tegen CITO is er weer sprake van een zogenaamde 6 punten wedstrijd. Of SDDL neemt afstand van CITO of beide clubs komen op gelijke hoogte. SDDL zal er voor moeten waken dat ze CITO niet te veel moeten laten voetballen, want dan legt SDDL het waarschijnlijk af. Het is zaak om scherp te spelen en CITO niet te laten combineren. SDDL heeft een paar spelers rondlopen met extra klasse en die zullen vooral in aanvallend opzicht het verschil moeten gaan maken. Allebei de ploegen zitten in een moeilijke fase dus zijn wij benieuwd wie er aan het kortste eind gaat trekken.

Aanvang is zoals gebruikelijk weer om 14.30 uur!!!!!!