Voorbeschouwing SDDL 1 – DVG 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – DVG 1

16-5-2019

Zondag speelt SDDL zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is het op de 2e plaats staande DVG uit Liempde. Met DVG treft SDDL een ploeg in vorm dus het zal nog een hele klus worden om een goed resultaat te behalen. Het wordt voor SDDL in ieder geval een memorabele wedstrijd omdat dit de allerlaatste officiële thuiswedstrijd is in het bestaan. Door de aanstaande fusie met VV Ravenstein zal de naam SDDL vanaf volgend seizoen verdwenen zijn!!!!!

Met DVG treft SDDL een ploeg in goede doen. Al het hele seizoen staan ze rond de 3e/4e plaats, maar door de resultaten in de laatste periode zijn ze nu opgeklommen naar de 2e plaats. Een 2e plaats heeft ook voordelen richting de nacompetitie, dus DVG zal zeker gaan voor de overwinning.  In de nacompetitie is namelijk het hoogst geplaatste team dat nacompetitie gaat spelen in de eerste ronde vrijgeloot en volgen er maar 2 ronden in plaats van 3. Alle drie nacompetitieronden gaan over een enkele wedstrijd volgens het alom bekende knock out systeem.  Mocht DVG dit alles doorstaan dan zijn ze gepromoveerd naar de 3e klasse en daar waren ze vorig seizoen ook in actief al was het maar voor 1 jaar. Zoals gezegd draait DVG na de winterstop een geweldig seizoen. Van de 13 gespeelde wedstrijden na de winterstop werd er 1x verloren tegen Nijnsel, 1x gelijk gespeeld tegen Boxtel en de overige 11 wedstrijden werden allemaal gewonnen.. In die 13 wedstrijden was er maar liefst 7x een clean sheet. Kortom, een indrukwekkende reeks!!!!!! Het verschil met Nijnsel is ontstaan voor de winterstop want na de winterstop doen beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Het verschil is nu 6 punten dus er is een grote kans dat Nijnsel dit weekend kampioen gaat worden. Bas Smulders en Bas van houtum zijn de spitsen om in de gaten te houden. Zij zijn met zijn tweeën goed voor 30 doelpunten en dat is de helft van de totale produktie.

SDDL pakte vorige week weer een nuttige overwinning bij Boxtel. Door een doelpunt in de laatste minuut van Bjorn Rikken werd het nog 1-2 en dus mochten er weer 3 punten worden bijgeschreven. SDDL staat momenteel op de 6e plaats en dat is ook de plaats waar ze behoren te staan. Ze komen tekort voor de absolute top, maar zijn weer te goed om last te hebben van degradatiestress. Het wordt in ieder geval een bijzondere wedstrijd voor de Demense ploeg. De wedstrijd tegen DVG is namelijk de laatste officiële thuiswedstrijd van SDDL. Vanaf volgend seizoen gaan SDDL en VV Ravenstein samen verder als  1 club. Dus ook om die reden zou het mooi zijn als er gewonnen zou kunnen worden. Na deze wedstrijd wordt het seizoen afgesloten met een onvervalste laatste derby tegen Herpinia. Zeker in verband met degradatie of nacompetitie voor degradatie kan dit nog een belangrijke wedstrijd worden. Maar dat is een zorg van later. Eerst maar eens gaan proberen om zondag de 3 punten in eigen huis te houden. Na afloop van deze wedstrijd is er weer de seizoensafsluiting. Het belooft weer mooi weer te worden en dit in combinatie met de allerlaatste thuiswedstrijd van SDDL in hun bestaan is een reden te meer om  ”ons SDDL 1”  te komen aanmoedigen. Aftrap is om 14.30 uur!!!!