Voorbeschouwing SDDL 1 – Heijen 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Heijen 1

11-10-2017

Na de overwinning in de derby tegen OKSV is Heijen de volgende tegenstander. Pas afgelopen zondag pakte Heijen hun eerste punt door 1-1 te spelen tegen HBV.  SDDL staat momenteel op de 4e plaats, maar zo vroeg in de competitie kun je hier nog niet alles van zeggen.

Voor SDDL is Heijen een volledig onbekende tegenstander. Het is de vraag of beide vaandelteams elkaar ooit wel eens hebben getroffen in competitieverband. Heijen is afkomstig uit de 5e klasse en promoveerde door kampioen te worden. In de laatste 3 seizoenen speelde de ploeg 2 jaar in de 4e klasse en afgelopen seizoen werd men meteen weer kampioen na te zijn gedegradeerd uit de 4e klasse. Heijen begon de competitie niet al te voortvarend met 2 forse nederlagen tegen SIOL en Juliana Mill. Afgelopen zondag werd pas het eerste punt gepakt door een verdiend gelijkspel tegen HBV. Door deze resultaten bivakkeert de ploeg nu op de 13e plaats.

SDDL daarentegen is de competitie goed gestart als je kijkt naar het aantal behaalde punten. Er werd 2x gewonnen en 1x verloren en dat is de laatste seizoenen wel eens anders geweest. De laatste 2 seizoenen was er een slechte start waardoor men al meteen terecht kwam in de onderste regionen. Hopelijk gaat dat dit jaar niet gebeuren en een paar overwinningen bij aanvang van de competitie geven meteen een ander beeld. Met het aantal punten mag men tevreden zijn, het vertoonde spel is nog wel voor verbetering vatbaar. In alledrie de wedstrijden was er sprake van een wisselend niveau. In de eerste wedstrijd was het begin veel te slap en gaandeweg de eerste helft werd dit weer beter. In de 2e wedstrijd tegen Achilles Reek was het eerste half uur ver onder de maat en was men pas na de rust wakker. In de wedstrijd van afgelopen zondag was het eerste half uur heel goed en zakte men daarna toch weer terug. Om leuk te kunnen mee draaien in deze klasse zal dat moeten verbeteren omdat de kwalitatief sterkere ploegen daar waarschijnlijk wel raad mee weten.  Dus hopelijk kan SDDL tegen Heijen wel een hele wedstrijd een bepaald niveau halen. Als dat lukt, dan is een goed resultaat wel degelijk mogelijk. De aftrap in Demen is, zoals gewoonlijk, weer om 14.30 uur.