Voorbeschouwing SDDL 1 – Herpinia 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Herpinia 1

11-10-2018

Aanstaande zondag is er de eerste echte derby van het seizoen. Behalve naaste buurman VV Ravenstein valt ook de wedstrijd tegen Herpinia zeker onder deze categorie. De laatste paar seizoenen was Herpinia al vaker de tegenstander waarbij het meestal spannende wedstrijden waren met weinig krachtsverschil. Benieuwd wat het deze keer wordt.

Het afgelopen seizoen was SDDL 2x de sterkste. In Herpen won SDDL met 2-1 en in de thuiswedstrijd werd er met 1-0 gewonnen. Uiteraard zou SDDL tekenen voor eenzelfde scenario, maar daar is nu nog uiteraard niks over te zeggen. De competitie is pas net begonnen en van de krachtverhoudingen valt nog niet alles te zeggen. In vergelijking met afgelopen seizoen lijken er weinig mindere ”goden” tussen te zitten. Het werd vorig seizoen al snel duidelijk dat OKSV en Heijen zouden gaan strijden om de onderste plek en ook HBV kon weinig potten breken. Dus het zal een moeilijker seizoen worden. Op dit moment is alleen Nulandia nog zonder punten, terwijl zij vooraf toch als kanshebber werden gezien afgaande op het afgelopen seizoen. Dit geeft eens te meer aan, dat elk puntje belangrijk kan zijn dit seizoen maar ook dat alles en iedereen aan elkaar gewaagd lijkt.

Herpinia lijkt kwalitatief sterker als vorig seizoen. Na een goede competitiestart ging het na de winterstop bergafwaarts met de rood-zwarten, mede door de vele blessures. De laatste 2 jaar werd er gestreden om promotie naar de 3e klasse en dit geeft wel aan dat  er met Herpinia altijd rekening moet worden gehouden. Ook dit seizoen gaan ze weer voor een plek in de nacompetitie. In de openingswedstrijd werd NLC ’03 aan de kant gezet, maar afgelopen zondag werden ze duidelijk geklopt door CITO. Met name na de rust had Herpinia niks meer in te brengen en dus komt de Herpse ploeg met het mes tussen de tanden naar Demen toe. Nog een nederlaag betekent al meteen dat ze in de achtervolging moeten en dat zal toch niet de bedoeling zijn. De ploeg staat bekend om hun vechtlust en mentaliteit en in een derby als deze is dat wel het minste wat je kunt doen.

En dan SDDL. Na een goede competitiestart met 2 overwinningen tegen SCMH en CITO werd er afgelopen zondag verloren tegen DVG. Het is belangrijk om meteen al punten te pakken om op die manier in een rustiger vaarwater te komen. Zeker in deze klasse telt elk puntje want de onderlinge verschillen lijken minimaal te zijn. Maar wedstrijden tegen Herpinia zijn altijd weer een wedstrijd op zich. Iedereen is tot op het bot gemotiveerd en de ranglijst doet er even niet meer toe. Ook het feit dat SDDL wel won van CITO en Herpinia niet, heeft niks te betekenen in dit geval. CITO heeft gewoon een sterke ploeg, maar daar waar CITO de kansen kreeg, was het SDDL die scoorde. Als je die wedstrijd nog 10x speelt, zal er 8x worden verloren. Elk seizoen zijn er wedstrijden waar je de punten onterecht mee neemt en dit was één van die wedstrijden. SDDL is dit seizoen nog niet in de vorm van vorig seizoen voor de winterstop, maar in de omschakeling zijn ze wel effectief. Dus ook dat zal zondag weer een belangrijk wapen zijn.

Zondag wordt weer een spannende strijd tussen 2 fysiek sterke ploegen met een sterke teamspirit. Tot nu toe is het moeilijk te zeggen hoe beide ploegen er voor staan. Herpinia speelde pas 2 wedstrijden met zeer wisselend resultaat. SDDL heeft dan wel 6 punten, maar in beide wedstrijden waren ze zeker niet de bovenliggende partij. SDDL is nog niet in de juiste vorm, maar zoiets kan snel veranderen. Bij een overwinning doet SDDL zeer goede zaken en kan het naar boven gaan kijken. Maar Herpinia komt niet naar Demen om naar de slachtbank te worden geleid en zal voor SDDL zeker een moeilijke tegenstander worden, net zoal altijd. Het kan wel eens een wedstrijd worden die op details beslist gaat worden. Is de wilskracht van Herpinia sterker dan de omschakeling en vechtlust van SDDL. Zondagmiddag vanaf 14.30 uur zal hier een antwoord op komen.