Voorbeschouwing SDDL 1 – Juliana Mill 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Juliana Mill 1

17-10-2017

Zondag krijgt SDDL de eerste testcase van dit seizoen voor de kiezen. Het op de 3e plaats bivakkerende Juliana Mill komt dan op bezoek in Demen en waarschijnlijk weet SDDL dan waar het zo ongeveer staat. SDDL staat met 9 punten uit 4 wedstrijden op gelijke hoogte met Juliana Mill dus dit is de topper van de 4e klasse G van dit weekend.

Juliana Mill is voor SDDL geen onbekende. In het seizoen ’14/’15 en seizoen ’16/’17 waren beide teams ingedeeld in dezelfde klasse. Vorig seizoen had SDDL een positieve balans tegen Juliana Mill. In Demen werd het 2-2 en de uitwedstrijd leverde een 0-2 overwinning op. Maar in vergelijking met vorig jaar, toen ze uiteindelijk op de 10e plaats eindigden, lijkt de ploeg stappen te hebben gemaakt. Net als SDDL wist ook Juliana Mill te winnen van Heijen en OKSV en tussendoor werd ook SIOL nipt verslagen. Pas afgelopen zondag werd er voor de eerste keer verloren. Constantia was met 2-1 te sterk en nam de koppositie over. In deze wedstrijd werd de keeper weggestuurd met een rode kaart dus die is er niet bij tegen SDDL. Wat opvalt is dat Juliana Mill hun beide uitwedstrijden winnend wist af te sluiten en nog geen doelpunt heeft tegen gehad.

Wat betreft de statistieken zijn er wel een paar parallellen te trekken tussen Juliana Mill en SDDL. Beide ploegen scoren gemakkelijk, al krijgt SDDL wel wat meer goals tegen. Verder zijn beide ploegen nog zonder puntverlies in uitwedstrijden. Het is op dit moment moeilijk te zeggen waar SDDL momenteel staat. De goede start zorgt natuurlijk wel voor wat meer vertrouwen, maar de betere ploegen in deze klasse komt SDDL nog tegen. Constantia lijkt zeker een kampioenskandidaat en Herpinia en Juliana Mill zijn misschien wel de belangrijkste uitdagers. SDDL kan al een paar weken niet spelen in de gewenste opstelling en voor een kleine club is het wat lastiger om dit adequaat op te vangen. Voor komende zondag heeft ook Juliana Mill hier mee te maken door de rode kaart voor de keeper, die dan waarschijnlijk geschorst is. Juliana Mill zal er waarschijnlijk van het begin af aan kort op zitten en zal SDDL niet in het spel laten komen. Aan SDDL de taak om hier een antwoord op te vinden. Het wordt hoe dan ook een interessante wedstrijd. De ploeg die wint, haakt aan bij de koplopers. Waarschijnlijk zal Juliana Mill toch gaan voor de 3 punten dus het zou wel eens een open wedstrijd kunnen worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.