Voorbeschouwing SDDL 1 – NLC ’03  1

Voorbeschouwing SDDL 1 – NLC ’03 1

9-4-2019

Na het gelijke spel van zondag mag SDDL nu ook aan de bak op een doordeweekse avond. Donderdagavond ontvangt het NLC ’03 op sportpark ”De 5 Stromen”. Zeker voor NLC ’03 staat er wat op het spel, want een overwinning betekent dat ze een beetje meer adem krijgen in de degradatiestrijd.

Het wordt een spannend dagje voor de onderste 4 ploegen in deze klasse. In de 3 geplande wedstrijden staan er bij alle wedstrijden grote belangen op het spel. Herpinia staat voor een zware opgave om aan te treden tegen Avesteyn. Nu heeft Herpinia de laatste 2 wedstrijden gewonnen en heeft het daardoor de aansluiting gevonden met CITO en VVR. Dus wie weet zit daar wel een stuntje in. De absolute degradatiekraker is CITO tegen VV Ravenstein. Beide ploegen hebben het moeilijk en zijn gebaat bij een overwinning. Zeker nu Herpinia weer punten gaat pakken is dit een cruciaal duel om niet helemaal onderaan te komen staan. 4 Punten boven CITO staat NLC ’03 dus die moeten nog punten bij elkaar gaan voetballen om niet in de problemen te komen.

Afgelopen zondag werd er met 4-2 verloren van Avesteyn en al deden ze lekker mee met de Dintherse ploeg, het resultaat was een nederlaag. De laatste overwinning dateert alweer van 17 februari toen er werd gewonnen tegen Vorstenbosche Boys. De laatste 6 wedstrijden kwamen er 3 punten bij door 3 gelijke spelen. Door die resultaten staat NLC ’03 nog steeds in de gevarenzone. In de uitwedstrijden draaien ze ook niet al te best want van de 8 uitwedstrijden werd alleen gewonnen van Vorstenbosche Boys en verder werd er 2x gelijk gespeeld tegen CITO en VVR, hun directe concurrenten. Het grootste probleem is het scorend vermogen. Van alle ploegen in deze klasse is NLC ’03 het minst doeltreffend met maar 17 treffers.

SDDL staat momenteel keurig in de middenmoot op plaats 6. De afgelopen jaren eindigde de Demense ploeg regelmatig rond deze plek en dat is ook de plek waar ze thuis horen. Om mee te draaien in de top heb je een bredere selectie nodig en misschien af en toe meer een over-mijn-lijk-mentaliteit. Het verschil tussen de ene en de andere wedstrijd is soms nog te groot en dat is af en toe wel een manco van deze ploeg. Aan de andere kant is het toch telkens weer een prestatie om het al weer zo lang probleemloos vol te houden op dit niveau. Alleen Ravenstein is wat betreft senioren van gelijke grootte, de andere ploegen hebben zonder uitzondering meer seniorenelftallen. Afgelopen zondag werd het 2-2 in een slechte wedstrijd tegen WEC en dus is het eigenlijk tijd voor revanche. Zeker ook gezien het feit dat de uitwedstrijd verloren ging met 2-0 en die wedstrijd was niet al te best. Nu zijn wedstrijden tegen NLC ’03 vaak wedstrijden waar de verschillen niet al te groot zijn. De laatste jaren zijn beide ploegen elkaar regelmatig tegen gekomen en de ene keer wint NLC ’03 en de andere keer SDDL. Aangezien NLC ’03 vorige keer heeft gewonnen is het nu dus eigenlijk de beurt aan SDDL. De aftrap staat donderdag gepland om 18.30 uur!!!!!!