Voorbeschouwing SDDL 1 – Nulandia 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Nulandia 1

2-5-2019

Aanstaande zondag komt Nulandia op bezoek en daar heeft SDDL nog iets goed te maken. De uitwedstrijd ging met 7-1 verloren en was misschien wel de slechtste wedstrijd die SDDL gespeeld heeft dit seizoen. Met name in het 1e half uur was Nulandia oppermachtig en dat resulteerde toen in een 5-0 voorsprong.

Het is algemeen bekend hoe het er nu voor staat bij beide ploegen. Nulandia gaat de nacompetitie in en SDDL eindigt keurig in de middenmoot. Maar in een ver verleden speelden beide ploegen ook in de 4e klasse tegen elkaar. Sinds het begin van de ’70-er jaren kwam Nulandia namelijk ook uit in de destijds zo genoemde 4e klasse. Het duurde tot het seizoen 2003-2004 voordat Nulandia promoveerde naar de 3e klasse. Er is zelfs nog 1 seizoen gevoetbald in de eerste klasse (2010-2011), maar daarna ging het langzaam bergafwaarts. 2 Seizoenen terug degradeerde men naar de 4e klasse en net als vorig seizoen zal er promotie moeten worden afgedwongen via de nacompetitie.

SDDL promoveerde op de laatste speeldag in het seizoen 1976/1977 naar de 4e klasse. De foto hierboven is een foto van misschien wel het beste team dat SDDL ooit heeft gehad. In een spannende tweestrijd met DAW trok SDDL aan het langste eind. In het 1e seizoen 4e klasse kwam men Nulandia ook tegen en toen eindigde SDDL ook boven de Nulandse ploeg op de ranglijst. Om een idee te geven van de tegenstanders in die tijd, men speelde tegen Heeswijk, HVCH, EVVC, Blauw Geel, Prinses Irene maar ook tegen Herpinia. In het 2e en 3e jaar 4e klasse was SDDL op zijn best en eindigde ze in de subtop en ook die seizoenen was Nulandia van de partij. Het mooie is dat een paar van de spelers die destijds speelden in SDDL 1 nu nog actief zijn bij de selectie. Lambert van Uden is al vele jaren leider van SDDL 1, Sjaak Adriaans is nog steeds leider van SDDL 2 en Mari Kuijpers is grensrechter bij ”ut Twidde”.  Die binding en betrokkenheid is ook meteen wel de kracht en charme van SDDL.

Ook destijds lukte het SDDL om veel ”topploegen” in hun klasse beentje te lichten. Iedereen was toch op zijn hoede als er tegen SDDL gevoetbald moest worden omdat op een goede dag van iedereen gewonnen kon worden door de mannen van destijds trainer Mies van Erp. Dat is ook meteen het bruggetje naar de wedstrijd van aanstaande zondag. Al was SDDL in Nuland kansloos, dat zegt niks over de wedstrijd die komen gaat. Ook gezien de laatste wedstrijd heeft SDDL nog wat goed te maken en dus zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leuke, spannende pot voetbal. Tot zondag!!!!!!!!