Voorbeschouwing SDDL 1 – Nulandia 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Nulandia 1

8-12-2018

Als het veld het toe laat is er zondag de wedstrijd SDDL 1 – Nulandia 1.  Nulandia was voor de start van de competitie één van de kampioenskandidaten, zeker gezien het feit dat ze vorig seizoen op het einde net overal langs grepen. De laatste weken  is er een duidelijk stijgende lijn te zien, dus het gaat hoe dan ook een zware wedstrijd worden voor de blauw-witten.

We moeten heel ver terug in de tijd om te zien wanneer SDDL de ploeg uit Nuland nog ontmoet heeft in competitieverband. In het seizoen 1981/1982, alweer 37 jaar geleden dus, kwamen beide ploegen elkaar tegen in de toenmalig 4e klasse A. Dat was nog in de tijd dat een overwinning maar 2 punten betekenden en toen was de voetbalpiramide ook  veel anders van opzet met eerst een onderafdeling en pas daarna de KNVB. Het was ook tevens het laatste jaar van SDDL in diezelfde 4e klasse en betekende toen het einde van een gouden generatie voor SDDL begrippen. Sindsdien speelde Nulandia altijd wel een paar klassen hoger dan SDDL, maar sinds vorig seizoen zitten ze weer in dezelfde klasse.

Vorig seizoen deden ze tot het eind mee om het kampioenschap en ging het mis tijdens de laatste wedstrijden. In de nacompetitie wisten ze het ook niet te redden, dus dan zou het dit jaar maar moeten gebeuren. Het streven is om weer te promoveren naar de 3e klasse en gezien de grootte van de club horen ze daar ook thuis. De competitiestart was slecht te noemen. Van de eerste 5 wedstrijden werden er 4 verloren en op dat moment stond men onderaan de ranglijst. Sindsdien is de ploeg steeds beter gaan draaien. Want de laatste 5 wedstrijden werd er niet meer verloren. 4 Overwinningen en een gelijkspel verder is de ploeg nu opgeklommen naar de 4e plaats. De achterstand op koploper Avesteyn is groot, maar de nummer 2 en 3 zitten er niet ver voor. Dus een plaats in de nacompetitie behoort zeker tot de mogelijkheden. De selectie van Nulandia wordt steeds completer, de achterhoede geeft minder weg en het scoren gaat weer wat makkelijker. Zie hier in het kort waarom de ploeg weer beter draait. In deze vorm hoeft de ploeg voor niemand bang te zijn en dus reizen ze vol zelfvertrouwen af naar Demen.

SDDL bereikte afgelopen donderdag de 4e ronde van de beker door een 4-1 overwinning op SIOL. Dit was een welkome opsteker na de pijnlijke nederlaag van afgelopen zondag. Nog steeds is de selectie niet helemaal compleet en voor een klein clubje als SDDL is dat toch wel merkbaar. Desondanks draait SDDL toch weer vrij aardig mee in de 4e klasse al is het spel heel wisselvallig te noemen. Als het draait dan zie je duidelijk dat er echt wel kwaliteit is, maar op de momenten dat het niet wil lukken, heeft SDDL het gewoon moeilijk in deze klasse. Zeker nu de ploegen dicht bij elkaar zitten en er niet echt zwakke tegenstanders zijn zoals afgelopen seizoen, zal SDDL moeten blijven knokken voor de punten. Handhaving is het doel en dat zou toch wel weer moeten lukken. Hopelijk kan de ploeg voor een stuntje zorgen tegen Nulandia, dat toch wel de favoriet is in deze wedstrijd. De wedstrijd begint al om 14.00 uur vanwege de vroeg invallende duisternis, dus hou dit even in de gaten. Voordeel hiervan is dan weer dat je weer een half uur langer kunt genieten van de winterwildkermis. Deze begint zondag na de wedstrijd tegen Nulandia en er zijn weer schitterende prijzen te winnen zoals wildgerechten maar ook foute kersttruien. Dus erbij zijn=meemaken=prijzen winnen. Tot zondag!!!