voorbeschouwing SDDL 1 – Ravenstein 1

voorbeschouwing SDDL 1 – Ravenstein 1

2-11-2018

We hebben er weer 7 seizoenen op moeten wachten, maar de derby SDDL 1 – Ravenstein 1 staat eindelijk weer op het programma in competitieverband. Daar waar SDDL al weer geruime tijd 4e klasse speelt, lukte het Ravenstein een aantal keer net niet om te promoveren. Via een achterdeurtje gebeurde dit het afgelopen seizoen wel.

Iedereen heeft er lang op moeten wachten, maar de derby der derby’s in het land van Ravenstein en omstreken gaat weer plaats vinden. In Demen gaat de wedstrijd SDDL 1 – Ravenstein 1 gespeeld worden op zondag 4 november. De voorgeschiedenis is een ieder intussen wel bekend. Op 2e pinksterdag 2012 promoveerde SDDL een beetje onverwacht naar de 4e klasse door de golden goal van Christian van Thiel in de thuiswedstrijd tegen Keldonk in de 88e minuut. SDDL mocht nacompetitie spelen door het winnen van de 2e periode alhoewel ze op de 8e plaats eindigden in de eindstand. Ravenstein eindigde in de competitie op een 3e plaats, maar daar waar dit normaal ook nacompetitie betekent was dat dit seizoen niet het geval. De rest is historie en tot aan dit seizoen kwamen beide teams elkaar niet meer tegen in competitieverband. Een aantal keer speelde de ploeg van Lars van Kan wel nacompetitie, maar het lukte telkens niet om te promoveren. Ook het afgelopen seizoen leek dit niet te gaan lukken, want de beslissende wedstrijd werd verloren. Maar doordat er een paar plekken vrij kwamen vanwege fusies werd besloten om Ravenstein toch te laten promoveren.

Ravenstein kent nu dezelfde problemen al SDDL destijds. De 4e klasse is duidelijk een stapje hoger als de 5e klasse. Veel ploegen die promoveren hebben hier last van. Zie bijvoorbeeld vorig jaar OKSV. Nu heeft Ravenstein wel meer kwaliteit als OKSV, maar in de 4e klasse worden fouten eerder afgestraft en elke ploeg heeft wel een paar spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Tot nu toe won Ravenstein met 2-1 van Boskant door een winnende goal vlak voor tijd en ook tegen Herpinia werd de wedstrijd in de eindfase beslist. In de resterende wedstrijden wisten de geel-zwarten geen punten te scoren alhoewel ze in een aantal gevallen wel het betere van het spel hadden. Ravenstein heeft een jonge ploeg en de kunst is dan om 90 minuten lang geconcentreerd te spelen en ook om efficiënt met de kansen om te springen. Dat laatste ontbreekt er soms nog wel aan schijnbaar. Dus die 2 dingen zijn de grootste valkuilen voor Ravenstein. Gezien de selectie hoeft Ravenstein niet te wanhopen wat betreft handhaving in deze klasse, want dat zou toch wel moeten gaan lukken.

Van SDDL kun je na 6 wedstrijden nog steeds niet zeggen waar ze nu staan. Gezien het aantal punten mag SDDL niet klagen. Ze staan stevig in de middenmoot op dit moment. Maar tussen de verschillende wedstrijden is er een groot verschil. Dit heeft voor een gedeelte te maken met blessures, maar goede wedstrijden worden de wedstrijd er na soms weer gevolgd door hele slechte wedstrijden. Dit seizoen werden er 2 wedstrijden eigenlijk kansloos verloren en wel tegen DVG en Avesteyn, al moet daar wel worden bij gezegd dat dit de nummers 1 en 2 zijn van de ranglijst. Ook SDDL stond in de bovenste regionen, maar de absolute top lijkt toch een maatje te groot te zijn op dit moment. De absolute topvorm van begin vorig seizoen kan SDDL nog niet benaderen dus dat betekent dat de ploeg van Antwan van Rijn elke wedstrijd weer tot het gaatje zal moeten om een resultaat te behalen. In de tot nu toe gewonnen wedstrijden, is het nog geen enkele keer een walk over geweest en heeft SDDL echt moeten vechten om de punten binnen te slepen. Ook tegen Ravenstein is het geen uitgemaakte zaak dat de punten in eigen huis worden gehouden en is op voorhand geen favoriet aan te wijzen. Het zal een wedstrijd worden die zal worden beslist op momenten en de ploeg die het meest efficiënt omgaat met de mogelijkheden zou wel eens spekkoper kunnen zijn. Het gaat tussen de ervaring en routine van SDDL tegen het frisse, jonge en tamelijk onervaren Ravenstein. Beide teams hebben kans om te winnen, maar ongetwijfeld wordt het een intense strijd tussen 2 teams die absoluut deze derby niet willen verliezen. De laatste officiële wedstrijd was vorig seizoen voor de beker en dat werd een nipte overwinning voor SDDL. Wel is het zo dat Ravenstein stappen heeft gezet en dat er daarom een spannende wedstrijd te verwachten is.

Aftrap is om 14.30 uur op ”Sportpark De 5 Stromen” en bij deze wordt iedereen uitgenodigd om deze spannende derby te aanschouwen. Na afloop is er ook in ”Onder d’n Plag” nog het nodige te doen dus een reden te meer om het plaatselijke sportpark te vereren met een bezoek.