Voorbeschouwing SDDL 1 – SIOL 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – SIOL 1

1-11-2017

Zondag staat alweer de 7e speelronde op het programma. SDDL krijgt bezoek van SIOL. Ondanks dat SIOL pas 5 punten heeft, is het een ploeg die niet te onderschatten is. Vooral aanvallend heeft SIOL een sterke ploeg.

SIOL is bezig aan een wisselend seizoen waar het met de punten nog allemaal niet wil vlotten. De seizoenstart was goed. De openingswedstrijd tegen Constantia eindigde in 3-3 (het enigste puntverlies voor Constantia tot nu toe!!!). De 2e wedstrijd werd Heijen verslagen, maar daarna kwam er een beetje de klad in. In de laatste 4 wedstrijden werd alleen tegen HBV een puntje behaald, de andere 3 wedstrijden gingen verloren. Nu lijkt het dus alsof SIOL helemaal de weg kwijt is, maar dat is niet het geval. In de laatste  4 wedstrijden werden er steeds voldoende kansen gecreëerd, maar liet de afwerking te wensen over. In de eerste 2 wedstrijden scoorde men maar liefst 8x en vervolgens werd er in de laatste 4 wedstrijden maar 1x het net gevonden. Dus dat is op dit moment het grote probleem bij SIOL. Daar komt nog bij dat de verdediging elke week wel één of meerdere slippertjes maakt en de huidige stand op de ranglijst is verklaard. Afgelopen week werd er bijvoorbeeld met 0-1 verloren van Ulysses, maar vriend en vijand waren het er over eens dat alleen SIOL de overwinning verdiende. Dit alles wil ook zeggen dat als alles goed valt bij SIOL dat het dan een moeilijke tegenstander is. De prestatiecurve van SIOL geeft dit seizoen hetzelfde beeld te zien als afgelopen seizoen. Heel erg wisselend en er valt geen peil op te trekken.

SDDL ging afgelopen zondag onderuit bij Constantia. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd wist Constantia de kansen wel te benutten, daar waar SDDL dit verzuimde. Met Constantia is direct één van de grote titelkandidaten genoemd, dus daar verliezen kan altijd gebeuren. SDDL moet zich nu gaan richten op SIOL. Vorig seizoen behaalde men in Cuijk de grootste uitoverwinning van het seizoen, terwijl de thuiswedstrijd nipt werd verloren. De blessurelijst bij SDDL wordt korter en dat is goed nieuws. De sleutel van deze wedstrijd lijkt te liggen in het op de goede manier beteugelen van de aanvalskracht van SIOL. Hoe langer SIOL niet scoort, hoe groter de kans is dat de wedstrijd naar Demense kant gaat draaien. De uitwedstrijd van vorig seizoen was daar een goed voorbeeld van. De verdediging van SIOL is zeker niet het sterkste gedeelte van de ploeg en daar liggen mogelijkheden voor SDDL. SDDL krijgt elke wedstrijd wel kansen en tot nu toe werd er in alle wedstrijden minimaal 2x gescoord. Alleen tegen Constantia wist SDDL het net niet te vinden. Wel is het belangrijk om SIOL niet teveel ruimte te geven, want dan is de ploeg gevaarlijk. Van onderschatting mag ook nu weer geen sprake zijn, maar dat geldt eigenlijk altijd. SDDL heeft een leuke, attractieve  ploeg, maar er zal wel voor elkaar gewerkt moeten worden. Als dat niet het geval is, kan er van elke ploeg in deze competitie worden verloren.

Aftrap is zondag om 14.30 uur op sportpark ”De 5 Stromen” te Demen.