Voorbeschouwing SDDL – Vorstenbossche Boys

Voorbeschouwing SDDL – Vorstenbossche Boys

21-4-2019

In wedstrijd 21 speelt SDDL thuis tegen Vorstenbossche Boys. Zij zijn nog niet helemaal veilig en dus moeten ze de laatste wedstrijden nog vol aan de bak. SDDL maakt nergens kans meer op en is veilig en kan derhalve de competitie ontspannen uit voetballen.

De laatste wedstrijden zijn er een paar verrassende wendingen te zien in de 4e klasse I. Bovenin heeft Avesteyn de koppositie af moeten staan aan Nijnsel. Van de riante voorsprong is niks meer over en als Nijnsel de goede vorm weet vast te houden dan worden zij de nieuwe kampioen. Onderin is de spanning weer helemaal terug. Herpinia was bijna ten dode opgeschreven, maar uit de laatste 5 wedstrijden werden er 10 punten bijgeschreven waardoor nu VVR de  rode lantaarn in bezit heeft. Behalve VVR zit ook CITO in de problemen en zijn ook NLC ’03 en Vorstenbossche Boys nog niet geheel bevrijd van degradatiezorgen.

Vorstenbossche Boys is dus nog niet helemaal veilig. Voorsprong op VVR bedraagt maar 4 punten en dus zullen de mannen van trainer Ruud Fleskens er alles aan doen om de punten mee te nemen naar Vorstenbosch. De ploeg heeft na de winterstop de juiste vorm niet te pakken. Van de 9 gespeelde wedstrijden werd er slechts 1x gewonnen en 1x gelijk gespeeld. De overige 7 wedstrijden werden verloren. Gevolg is een vrije val op de ranglijst en het wordt tijd voor een ommekeer om niet nog verder in de problemen te geraken. Het grootste probleem na de winterstop is het aantal doelpunten dat de ploeg tegen krijgt. In elke wedstrijd krijgen de Boys minimaal 2 doelpunten tegen en dan wordt het behalen van een overwinning een lastig verhaal omdat er dan minimaal 3x gescoord moet worden. Dit seizoen is het ook de ploeg met de meeste tegendoelpunten en daarmee is de huidige problematiek meteen verklaard. Topscorer is Thijs vd Sanden met al 13 doelpunten in dit seizoen.

SDDL hoeft op papier niks meer en kan het seizoen gewoon lekker gaan freewheelen. Maar dat gaat dus niet op voor de blauwwitte Demense brigade. Vorige week was er tegen Nulandia een complete offday en dit betekende meteen de grootste nederlaag van deze competitie. Ook de heenwedstrijd in Vorstenbosch was een wedstrijd die SDDL niet snel zal vergeten. Na een sterk begin en een 0-1 voorsprong kwam daarna een fase dat Vorstebossche Boys de bovenliggende partij was en nog voor de rust de gelijkmaker scoorde. Na de rust kwam SDDL op voorsprong en 10 minuten voor tijd ging het helemaal fout op het moment dat Vorstenbossche Boys met 10 man kwam te staan. In ondertal wist de thuisploeg toen nog 2x te scoren en zo de 3 punten in eigen huis te houden. Een compleet onnodige nederlaag!!!!!! Dus SDDL heeft komende zondag nog heel wat goed te maken.

Beide clubs hebben een paar overeenkomsten. Het zijn beide dorpsclubs, maar ook zijn het allebei clubs die er staan als de nood aan de man komt de laatste jaren. SDDL heeft elk seizoen wel een periode waar de nood aan de man is en er punten gevraagd worden. Af en toe komen er bijna vanuit het niets toch weer extra krachten vrij  waarmee men toch weer fluitend in de 4e klasse blijft. Zie de eerste wedstrijden na de winterstop. Ook Vorstenbossche Boys was af en toe bijna afgeschreven, maar ook zij zetten daar dan allemaal weer de schouders onder en bleven er op het einde gewoon weer in. Voor deze wedstrijd kun je in ieder geval een hoop strijd verwachten van beide ploegen. Gezien de stand op de ranglijst en de vorm na de winterstop lijkt SDDL de favoriet te zijn, Maar het blijft wel opletten omdat een kat in het nauw af en toe rare sprongen maakt.

Hopelijk tot ziens!!!!!  Afttrap is weer om 14.30 uur.