Voorbeschouwing Vorstenbossche Boys 1- SDDL 1

Voorbeschouwing Vorstenbossche Boys 1- SDDL 1

30-11-2018

Vorstenbossche Boys is de volgende tegenstander van SDDL in de 10e wedstrijdronde. In een ver verleden, in de jaren 90, kwamen beide ploegen elkaar regelmatig tegen in competitieverband. Het is nu al weer meer als 10 jaar geleden dat beide ploegen elkaar daar troffen.

Vorstenbossche Boys en SDDL troffen elkaar voor de laatste keer in competitieverband in het seizoen 2005/2006. Dus dit is alweer 13 jaar geleden. De laatste 2 seizoenen speelt de ploeg van trainer Ruud Fleskens keurig mee in de middenmoot van de 4e klasse en ook dit seizoen gaat de ploeg daarvoor. Momenteel staat de ploeg op de 13e plaats met 10 punten, maar de verschillen zijn dermate klein dat bij een overwinning meteen een sprong wordt gemaakt op de ranglijst. Het verschil tussen nummer 4 DVG en nummer 13 Vorstenbossche Boys  is slechts 4 punten!!!! Momenteel zit de club in een moeilijke fase want de laatste 3 competitiewedstrijden werden verloren met ruime cijfers. Dus ongetwijfeld is de ploeg uit op eerherstel en dus zal SDDL op zijn hoede moeten zijn. Opvallend is dat de ploeg veel doelpunten tegen krijgt. Met 22 tegentreffers is het de ploeg met de meest gepasseerde defensie in deze klasse.

Ook SDDL heeft het nog niet helemaal te pakken. Gelukkig was er afgelopen zondag een belangrijke en broodnodige overwinning tegen Boxtel. Daardoor staat SDDL nu 6e met 14 punten. Thuis werd er nog niet verloren, maar de uitbalans is op zijn zachts gezegd matig te noemen. De 1e uitwedstrijd werd er met 2-0 gewonnen van CITO, de overige uitwedstrijden werden allemaal verloren en werd er zelfs niet meer gescoord. Het wordt dus weer eens tijd voor een goed resultaat in een uitwedstrijd en hopelijk brengt deze wedstrijd daar verandering in. Een overwinning zorgt meteen voor een gat van 7 punten met de onderste ploegen. Bij een nederlaag komt de degradatiestreep weer dichterbij en gezien het resterende programma voor de winterstop zou een overwinning zeer welkom zijn.  Aanvang in Vorstenbosch is om 14.30 uur.