Voorbeschouwing WEC 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing WEC 1 – SDDL 1

26-4-2019

Voor de 2e keer in korte tijd is WEC de tegenstander. 3 Weken terug was WEC op bezoek in Demen, nu mag SDDL naar Wijbosch toe. In Demen zat het venijn hem echt in de laatste minuten want beide ploegen scoorden ruim in blessuretijd nog een treffer. Eindstand was 2-2 en dat was een verdiende uitslag.

Van goed voetbal was in Demen geen sprake, maar de slotfase vergoedde veel. In de 94e minuut kwam WEC op 1-2 en leek het de overwinning mee naar huis te nemen. Maar 2 minuten later was het invaller Christian van Thiel die in de allerlaatste seconde nog de gelijkmaker liet aantekenen. De huidige stand van zaken is dat beide ploegen veilig zijn en niet meer kunnen degraderen. WEC staat echt precies in de middenmoot met 24 punten, SDDL heeft momenteel 6 punten meer. Een periode is niet van toepassing, dus kunnen beide ploegen gewoon vrijuit voetballen. SDDL staat nu op de 6e plaats en kan nog een plaatsje stijgen als de resultaten de laatste wedstrijden goed zijn. Hoger dan de 6e plaats is SDDL de laatste jaren nooit geëindigd dus mogelijk kan daar nog wat inspiratie uitgehaald worden. De laatste wedstrijden draait het weer wat beter en de titel ”Beste club van de oud-gemeente Ravenstein” is alvast binnen. Herpinia namelijk heeft 11 punten minder en VV Ravenstein heeft 14 punten minder en beide clubs moeten alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen of de nacompetitie te ontlopen. Al is het wel zo dat onderin nog 5 ploegen dicht bij elkaar staan en er nog van alles kan gebeuren.

De verwachting is wel dat er een overwinnaar komt uit deze wedstrijd. SDDL is namelijk nog de enige ploeg in deze klasse die in uitwedstrijden nog nooit heeft gelijk gespeeld. Dus we gaan zien wat het deze keer gaat worden.