Voorbeschouwing WEC 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing WEC 1 – SDDL 1

12-12-2018

Zondag is de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. SDDL mag op bezoek bij WEC dat momenteel de 5e positie bekleedt en 1 punt meer heeft als SDDL. Behalve dat WEC en SDDL geen onbekenden voor elkaar zijn, is de huidige trainer van WEC ook 3 jaar in dienst geweest bij SDDL als hoofdtrainer.

Bas van de Veerdonk begon zijn trainerscarrière als hoofdtrainer namelijk bij SDDL. Hij heeft daar 3 seizoenen getraind met vooral een moeilijk eerste half jaar toen SDDL overduidelijk moest wennen aan de 4e klasse. In zijn 2e en 3e seizoen was SDDL een goede middenmoter die elk seizoen wel een paar keer stuntte tegen de topploegen. Intussen is Bas bezig aan zijn 3e en laatste seizoen bij WEC, waarin vooral vorig jaar prima resultaten werden behaald. WEC streed bijna tot het laatst mee voor de titel en dat was vantevoren toch niet echt ingecalculeerd. Dit jaar gaat het allemaal wat moeizamer bij de Wijbosch-Eerde Combinatie. Al moet daar wel bij vermeld worden dat er maar slechts 2x werd verloren in deze competitie en dat is dus een knappe prestatie. In de laatste 5 wedstrijden werd geen nederlaag meer geleden door 3x gelijk te spelen en 2x te winnen. Dat betekent dat de vorm stijgende is en dat SDDL hun borst nat kan maken. Opvallend feitje is dat de laatste 5 wedstrijden er veelvuldig werd gescoord, maar ook dat er niet echt een goalgetter in het team zit. In zijn totaliteit zijn er dus veel spelers die dit seizoen hun doelpunt al hebben mee gepikt. Op dit moment lijkt WEC net niet goed genoeg voor de absolute top, maar zit daar wel vlak onder.

In de 4e klasse zijn beide ploegen elkaar 1x tegen gekomen en dat was 3 seizoenen geleden. Op de ranglijst eindigde SDDL toen een paar plekken boven WEC, terwijl het nu 1 punt achterstand heeft. Leuk feitje is dat in het seizoen dat SDDL promoveerde WEC ook de tegenstander was en dat het ook toen 1 punt meer had in de eindstand als SDDL!!!! Daar waar de vorm van WEC stijgende is, leed SDDL 3 nederlagen in de laatste 5 wedstrijden in competitieverband. Vooral de laatste nederlaag, uit tegen Vorstenbossche Boys , was geheel onnodig. De winterstop komt voor SDDL op een goed moment. In de competitie draait het moeizaam en ook is de selectie niet geheel blessurevrij. Hopelijk kan iedereen in de winterstop weer een beetje fit worden zodat er in het nieuwe jaar gestart kan worden met een zo goed als fitte spelersgroep. Maar dat neemt niet weg dat SDDL gaat voor een resultaat in Wijbosch om zo de 1e competitiehelft goed af te sluiten. Aangezien er onderin wel 6 of 7 ploegen dicht bij elkaar staan, is ieder punt belangrijk en met die instelling moet SDDL ook aan de wedstrijd beginnen. En ook al wordt het een zware opgave, er komen altijd mogelijkheden en af en toe is het een kwestie of er een balletje goed of fout valt die een wedstrijd compleet kan doen kantelen. De wedstrijd begint al om 14.00 uur, dus hou dit even goed in de gaten.