Voorbeschuwing SDDL 1 – OKSV 1

Voorbeschuwing SDDL 1 – OKSV 1

5-10-2017

Aanstaande zondag mag SDDL op bezoek bij OKSV. Deze derby stond in competitieverband voor het laatst op de rol in het seizoen 2007/2008 dus dat is alweer bijna 10 jaar geleden. Destijds won SDDL deze wedstrijd met 0-2. Maar wat zal het deze keer gaan worden??

10 Jaar geleden werd SDDL  2e in de competitie met Bas Boere nog als trainer. Via de nacompetitie promoveerde men toen naar de 5e klasse. OKSV bleef in de destijds nog bestaande 6e klasse en heeft sindsdien altijd op een lager niveau geacteerd dan SDDL. Dit seizoen komt daar verandering in omdat OKSV afgelopen seizoen via de nacompetitie wist te promoveren naar de 4e klasse. Nog vroeger speelde SDDL zeer regelmatig tegen OKSV in competitieverband. Dat waren in die tijd nog echte derby’s waar op het scherpst van de snede werd gevoetbald. In het veld bloedfanatiek, maar na de wedstrijd was alles weer vergeten en zo hoort het ook. Hopelijk zal deze editie ook in die trant gaan verlopen.

OKSV is de competitie begonnen met 2 nederlagen. Afgelopen week was Juliana Mill een maatje te groot en in de openingswedstrijd verloor men in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen HBV. OKSV is ook een ploeg die het moet hebben van de mentaliteit en het vechten voor elke bal. Ze hebben dit seizoen de pech dat de topscoorder van afgelopen seizoen is vertrokken naar DAW en dat is toch een gemis. Met Peter van Orsouw staat er echter wel een trainer voor de groep die al het nodige heeft mee gemaakt op trainersgebied en die ook weet welke wetten er gelden als je op een hoger niveau gaat voetballen. Als OKSV dit jaar niet in de problemen komt, dan mag je wel zeggen dat het seizoen is geslaagd. In het eerste seizoen zijn er verschillende gepromoveerde clubs die meteen in hun 1e jaar weer degraderen omdat er wel degelijk een niveauverschil is tussen de 4e klasse en de 5e klasse.

SDDL begon de competitie met een overwinning op Milsbeek, maar afgelopen zondag was het Achilles Reek die de punten mee nam naar Reek. SDDL heeft nog iets recht te zetten, want de eerste helft was bar en boos. Pas na de rust werd SDDL sterker en had er uiteindelijk nog een gelijkspelletje ingezeten. Het is belangrijk om fel te beginnen, want daar ontbrak het toch wel aan in beide wedstrijden. Tegen Milsbeek hield de keeper SDDL op de been, maar tegen Achilles Reek ging dit dus helemaal fout. Binnen 25 minuten was er al een 0-3 achterstand en dan is een wedstrijd vaak al gespeeld. Dus vanaf het begin moet SDDL laten zien dat ze er zijn, want anders ga je in de problemen komen tegen OKSV. SDDL heeft waarschijnlijk meer individuele klasse als OKSV en daar moet SDDL dan weer van kunnen profiteren. Met de juiste instelling zou SDDL een resultaat moeten kunnen halen tegen OKSV. En zeker als je onderin weg wilt blijven, dan mag er niet worden verloren. Maar OKSV is op zoek naar de eerste overwinning en zal aan SDDL zeker geen cadeautjes weggeven. Dus de wedstrijd kan beide kanten uit, waarbij het op voorhand moeilijk te voorspellen valt wie er als overwinnaar uit de bus komt.